ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Επισημοποιήθηκε η αλλαγή στην προεδρία - Το νέο ΔΣ

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 13:16
ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Επισημοποιήθηκε η αλλαγή στην προεδρία - Το νέο ΔΣ

Γενική Συνέλευση των μετόχων πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/4) το πρωί, προκειμένου να επισημοποιηθεί η αλλαγή στην προεδρία της ΠΑΕ, με τον Μάνο Μαυροκουκουλάκη να παίρνει τη θέση του Γιάννη Αλαφούζου, καθώς και να συσταθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του «Τριφυλλιού».

Από εχθές είχε γίνει γνωστό πως ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να αποχωρήσει από την προεδρία του Παναθηναϊκού, επικαλούμενος μεγάλο φόρτο εργασίας στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, παραμένοντας, όμως, βασικός ιδιοκτήτης και χρηματοδότης της «πράσινης» ΠΑΕ.

Τη θέση του κ. Αλαφούζου πήρε ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ένας άνθρωπος που ασχολείται εδώ και δεκαετίες με τα κοινά του ποδοσφαίρου και κυρίως αυτά του Παναθηναϊκού, έχοντας περάσει από όλα τα πόστα.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα περιλαμβάνει επτά άτομα (αντί για δέκα) και θα έχει τριετή θητεία. Αποχώρησαν οι Στράτος Σωπήλης, Σάββας Παπαδόπουλος και Απόστολος Κασκάνης, με τον τελευταίο να παραμένει ως υπεύθυνος ασφαλείας.

Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης, που θα κατέχει και τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, ανέφερε: «Το πόστο του Προέδρου της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός αποτελεί τιμή για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γιάννη Αλαφούζο αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Με την εμπειρία που αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια από τη θητεία μου σχεδόν σε όλες τις διοικητικές θέσεις στον Παναθηναϊκό, καθώς και από την πολυετή διαδρομή μου σε FIFA- UEFA και στα γήπεδα όλου του κόσμου, θα προσπαθήσω να βοηθήσω το σύλλογο με όλες τις δυνάμεις μου. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά με τις παναθηναϊκές δυνάμεις συστρατευμένες θεωρώ ότι η Ευρώπη θα ξαναδεί τον Panathinaikos».

Αναλυτικά η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου:

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος: Μάνος Μαυροκουκουλάκης
Αντιπρόεδρος: Βασίλης Κωνσταντίνου
Μέλη: Γιάννης Αλαφούζος, Αγησίλαος Τουμαζάτος, Γιάννης Παναγιωτίδης, Δημήτρης Γούναρης, Δημήτρης Μπαλτάκος.