Ευρωλίγκα: Εμπορικά deals με εταιρείες κολοσσούς για το φετινό Φάιναλ Φορ

Marketing Sports Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 16:51
Ευρωλίγκα: Εμπορικά deals με εταιρείες κολοσσούς για το φετινό Φάιναλ Φορ

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του Φάιναλ Φορ, η Ευρωλίγκα εξασφάλισε ακόμα 2 πολύ σημαντικούς χορηγούς, με τον τεχνολογικό κολοσσό Samsung και το ισοτονικό ποτό Powerad (ανήκει στην Coca-Cola) να μπαίνουν στο εμπορικό χαρτοφυλάκιο της διοργάνωσης.

Η νέα Ευρωλίγκα έχει καταφέρει να εκτινάξει την δημοφιλία της και κατ’ επέκταση την εμπορικότητά της. Καλύτερο παράδειγμα για όλο αυτό είναι το πόσο ελκυστικό θεωρούν οι εταιρείες το τελικό ραντεβού της διοργάνωσης, το Φάιναλ Φορ. Και δεν μιλάμε για οποιεσδήποτε εταιρείες, αλλά για δύο από τις μεγαλύτερες στον χώρο των επιχειρήσεων, αλλά και του αθλητικού μάρκετινγκ.  

Όπως γνωστοποίησε η διοργανώτρια αρχή, η Samsung θα αποτελέσει χορηγό του τριήμερου τουρνουά που λήγει την Κυριακή το βράδυ. Ο κορεάτικος τεχνολογικός κολοσσός θα διαφημιστεί μέσω της διοργάνωσης, ενώ ειδικά περίπτερα θα στηθούν στο Σινάν Ερντέμ, με τους φιλάθλους να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγοράσουν το νέο κινητό τηλέφωνο της εταιρείας, S8. Η συμφωνία των δύο πλευρών περιλαμβάνει και την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Όσο για το Powerade, θα αποτελέσει το επίσημο αθλητικό ποτό του Φάιναλ Φορ. Οι αθλητές και οι προπονητές που θα δώσουν το παρών στην Κωνσταντινούπολη, θα έχουν στην διάθεσή τους το γνωστό ισοτονικό ποτό. Επιπλέον, η επωνυμία του ομίλου Coca-Cola θα έχει εκτενή διαφημιστική παρουσία σε όλο το γήπεδο, ενώ τα προϊόντα της θα υπάρχουν στις θέσεις VIP, την Fan Zone και τα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Η εμπορική δραστηριότητα της Ευρωλίγκας ήταν ιδιαίτερα έντονή τις τελευταίες ημέρες και είχε ως επίκεντρο το Φάιναλ Φορ. Θυμίζουμε πως η αρχή έγινε με την εταιρεία γαλακτοκομικών ειδών SEK και χθες είχαμε συνολικά 3 συμφωνίες!