Ακόμα συζητούν Πολιτεία και φορείς...

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 19:28
Ακόμα συζητούν Πολιτεία και φορείς...

Για πολλοστή φορά χθες οι φορείς του ποδοσφαίρου και η Πολιτεία μίλησαν για θέματα που συζητιούνται εδώ και χρόνια,όπως το ηλεκτρονικό (και ονομαστικό) εισιτήριο και για τις κάμερες

Στο υφυπουργείο Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης και εκπρόσωποι από την ΕΠΟ, (Γιάννη Οικονομίδη), την Σούπερ Λίγκα (Γιάννη Μώραλη) και την Football League,συζήτησαν τα θέματα της βίας –χωρίς να προκύψει κάτι καινούργιο- και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.


Ο υφυπουργός αθλητισμού τόνισε ότι «συζητήσαμε τι πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε τη βία. Έχουν γίνει κάποιες εκδρομές που πήγαν καλά και δεν είχαμε έκτροπα. Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε την βία. Κοιτάζουμε το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Τα ονομαστικά εισιτήρια και τις κάμερες. Πρέπει να μην υπάρχουν εμπρηστικές δηλώσεις». Ο Γιάννης Ιωαννίδης επεσήμανε ότι η επιθυμία του είναι να γυρίσει στο γήπεδο η οικογένεια, αποκαλύπτοντας πως έχει ζητήσει να διεξάγεται ένα παιχνίδι στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Για το θέμα της αναδιάρθρωσης ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε: «Θα πρέπει να συμφωνήσουν οι φορείς για το πόσο χρόνο θα είναι 18 οι ομάδες. Μετά θα πρέπει να δούμε τις προϋποθέσεις, όπως τι γήπεδο έχει η κάθε ομάδα, τι χρωστάσει, κτλ. Στην ανώτατη κατηγορία οι ομάδες θα πρέπει να είναι υγιείς».

Ο Παυσανίας Παπανικολάου, εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ υπογράμμισε ότι υπήρξε συμφωνία σε πολλά ζητήματα και πως θα υπάρξει και νέα συνάντηση… «Προχωράμε με σωστή και κοινή λογική. Για τη βία αποτελέσματα δεν είναι καλά».

Ο Γιάννης Μώραλης, εκπροσώπησε την Σούπερ Λίγκα μαζί με τους Γιώργο Μποροβήλο, Χρήστο Παναγόπουλο, Μιχάλη Αναγνώστου και Θανάση Μαχαίρα.

«Συνεχίζουμε την καλή συνεργασία που έχουμε με την πολιτεία», τόνισε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και πρόσθεσε:

«Αφορμή ήταν τα θέματα της βίας και θα υπόλοιπα που απασχολούν το ποδόσφαιρο. Θα υποβάλλουμε τις προτάσεις και θα περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα. Πρέπει να κάτσουμε όλοι και να δούμε το ποδόσφαιρο με μια προοπτική τριετίας και τετραετίας. Κοιτάζουμε το θέμα των καμερών και τα ονομαστικά εισιτήρια. Με τις μετακινήσεις πάμε καλά, αλλά δεν είμαστε ακόμη ώριμοι να έχουμε μετακινήσεις σε μεγάλα παιχνίδια».

 Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Χρήστος Παναγόπουλος, υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες,  ότι η πράσινη ΠΑΕ θα επιμείνει στην προσφυγή της στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της αναδιάρθρωσης και θα φτάσει μέχρι τέλους.