Η ενεργειακή Endesa συνεργάζεται με το ΝΒΑ

Global Sports Business Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017 20:18
Η ενεργειακή Endesa συνεργάζεται με το ΝΒΑ

Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της Ισπανίας, Endesa, είναι ο νέος μεγάλος υποστηρικτής του NBA στην αγορά της ιβηρικής χώρας.

Έναν νέο συνεργάτη στην Ισπανία απέκτησε το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμο, του NBA. Μιλάμε για την Endesa, μία εταιρεία που στο πελατολόγιό της έχει περισσότερους από 10 εκατ. Ισπανούς καταναλωτές.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία θα είναι ο νέος Επίσημος Συνεταίρος του NBA στη χώρα. Αυτό σημαίνει πως η Endesa απέκτησε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα του NBA σε διάφορες καμπάνιες μάρκετινγκ, ενώ θα χρηματοδοτεί την προώθηση της αμερικανικής λίγκας στην Ισπανία.

Μεγάλο ρόλο στην όλη σύμπραξη θα παίξουν τα social media, όπως εξάλλου συμβαίνει κατά κόρον στη μοντέρνα εποχή της αθλητικής βιομηχανίας. Η Endesa θα έχει το δικαίωμα να διεξάγει διαγωνισμούς με δώρο ταξίδια στις ΗΠΑ και εισιτήρια των αγώνων, ενώ θα είναι μεγάλος χορηγός στα ματς επίδειξης που θα δίνουν ομάδες του NBA στην Ισπανία.

Η συνεργασία της Endesa με το NBA δεν αποτελεί έκπληξη για όσους ασχολούνται με το μπασκετικό μάρκετινγκ, αφού ο ισπανικός κολοσσός χρησιμοποιεί πολύ το συγκεκριμένο σπορ για την αύξηση της εμπορικότητάς του. Εδώ και χρόνια είναι ο χορηγός ονόματος της Ισπανικής Λίγκας και βασικός υποστηρικτής των εθνικών ομάδων της χώρας, ενώ πριν από μερικούς μήνες μπήκε στο εμπορικό χαρτοφυλάκιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής λίγκας, της Ευρωλίγκας.