Η Μπάγερν κεφαλαιοποιεί οικονομικά την απόκτηση του Χάμες Ροντρίγκες

Global Sports Business Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 15:11
Η Μπάγερν κεφαλαιοποιεί οικονομικά την απόκτηση του Χάμες Ροντρίγκες

Η Μπάγερν Μονάχου έχει ήδη αρχίσει να εξερευνά τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εκμεταλλευτεί εμπορικά (και κατ’ επέκταση να επωφεληθεί οικονομικά) το γεγονός πως ενέταξε στο δυναμικό της έναν πάρα πολύ δημοφιλή ποδοσφαιριστή, τον Χάμες Ροντρίγκες.

Μετά το Μουντιάλ του 2014 ο Χάμες Ροντρίγκες θεωρείτο ως το νέο «χρυσό παιδί» της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας. Η αλήθεια είναι πως η παρουσία του στην Ρεάλ δε βοήθησε να εκτιναχθεί η εμπορική του εικόνα, αφού τις τελευταίες σεζόν ήταν περισσότερο στον πάγκο παρά στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, ακόμα περιμένει ένα «δυνατό» όνομα, κυρίως στη Λατινική Αμερική.

Για αυτό και η νέα του ομάδα, η Μπάγερν Μονάχου, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την εμπορικότητά του, έτσι ώστε να κερδίσει χρήματα και να καλύψει τα 10 εκατ. ευρώ που θα δώσει στην Ρεάλ για τον διετή δανεισμό, αλλά και τα πολύ περισσότερα που προβλέπονται στο συμβόλαιό του.

Οι «Βαυαροί» έχουν ήδη λανσάρει σειρά προϊόντων αφιερωμένη στον Κολομβιανό αστέρα, ενώ έχουν βγάλει στην κυκλοφορία πολλές εμφανίσεις της ομάδας με το δικό του όνομα. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως οι φανέλες αυτές γίνονται ανάρπαστες. Μην ξεχνάμε πως παρά το γεγονός πως η Μπάγερν είναι εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ, σπάνια αποκτά πολύ μεγάλα αστέρια από το εξωτερικό, τα οποία και κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον των οπαδών από τους γηγενείς παίκτες.

Ενδιαφέρον για την εμπορική εικόνα του Χάμες δεν έχει μόνο η ομάδα του Μονάχου αλλά και η αθλητική εταιρεία που τον σπονσοράρει, η Adidas. Πριν από μερικούς μήνες σας είχαμε μεταφέρει πως οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας ακόμα θεωρούν πως ο Ροντρίγκες έχει τα φόντα να γίνει το πιο λαμπρό ποδοσφαιρικό αστέρι και βασικός της εμπορικός πρεσβευτής (εννοείται, μετά την αποχώρηση του Μέσι), για αυτό και ήθελαν να συνεχίσει σε ομάδα με την οποία συνεργάζονται. Τότε οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εντούτοις το «χρίσμα» δόθηκε στην Μπάγερν, της οποίας η Adidas δεν είναι απλά χορηγός αλλά και μέτοχος, άρα θα έχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες στο να προμοτάρει τον Κολομβιανό άσο.