Η Emirates χορηγός του Κυπέλλου Αγγλίας, για ακόμα τρία χρόνια

Marketing Sports Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 16:26
Η Emirates χορηγός του Κυπέλλου Αγγλίας, για ακόμα τρία χρόνια

Το όνομα της αεροπορικής εταιρείας Emirates θα συνεχίσει να φέρει μέχρι και τουλάχιστον το 2021 το Κύπελλο Αγγλίας, ύστερα από τη νέα συμφωνία της εταιρείας με την Αγγλική Ομοσπονδία (FA).

Η 10 εκατ. λιρών το χρόνο χορηγία της Emirates προς τον διασημότερο και πιο ιστορικό εγχώριο θεσμό κυπέλλου στον κόσμο ήταν προγραμματισμένη να λήξει με το πέρας της σεζόν 2017-18, με τη φημολογία να αναφέρει πως δύσκολα θα υπήρξε ανανέωση, αφού η αραβική εταιρεία επιθυμούσε να μειώσει την προβολή της μέσα από το ποδόσφαιρο.

Όπως φαίνεται αυτό δεν ήταν κάτι άλλο από μία φήμη, με την Emirates και την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να επεκτείνουν τη συνεργασία τους έως το 2021. Η νέα τριετής συμφωνία, πάντως, συνοδεύεται με μικρή μείωση του ποσού, που πλέον είναι στα 9 εκατ. λίρες ετησίως.

Η χορηγία του Κυπέλλου είναι ένα από τα βασικά περιουσιακά στοιχεία της FA, με τη διοργάνωση να είναι εξαιρετικά σημαντικός ποδοσφαιρικός θεσμός. Η ιδιαιτερότητα έγκειται στο ότι μπορεί να συμμετέχει όποια ομάδα το επιθυμεί, κάνοντας το τουρνουά πραγματικά πανεθνικό. Επιπροσθέτως, το σύστημα διεξαγωγής ευνοεί της εκπλήξεις, με αποτέλεσμα να προσφέρει περισσότερες συγκινήσεις. Στη φετινή διοργάνωση θα αγωνιστούν 737 ομάδες, που αποτελούνται από πολλές χιλιάδες ποδοσφαιριστών, είτε μιλάμε για ερασιτέχνες από μικρά χωριά είτε τα ακριβοπληρωμένα αστέρια της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Emirates, πάντως, δίνοντας το όνομά της στο Κύπελλο Αγγλίας δε στοχεύει τόσο στο να διαφημιστεί εντός «Νησιού», αλλά να εκμεταλλευτεί το διεθνές ενδιαφέρον που υπάρχει για τη διοργάνωση. Πέρυσι, για παράδειγμα, έβαψε ένα αεροσκάφος του με το τρόπαιο και το λογότυπο της διοργάνωσης, έτσι ώστε να μεταφέρει το μήνυμα της χορηγίας σε όλο τον κόσμο. Επιπροσθέτως, οργάνωσε μία περιοδεία του τροπαίου σε χώρες της Αφρικής.

Ο Σερ Τιμ Κλαρκ, πρόεδρος της Emirates Airline, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που συνεχίζουμε τον ρόλο μας ως ο πρώτος στην ιστορία χορηγός ονόματος αυτού του υψηλού κύρους και ιστορικού τουρνουά. Προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να διασφαλίσουμε ότι το Emirates Κύπελλο Αγγλίας παραμένει το καλύτερο, πιο αγαπημένο και σεβαστό εγχώριο ποδοσφαιρικό κύπελλο στον κόσμο».