Μπάσκετ Λιγκ: ''Κλείνει'' το deal με την ΕΡΤ, συμφωνία και για το Κύπελλο Ανδρών

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 22:18
Μπάσκετ Λιγκ: ''Κλείνει'' το deal με την ΕΡΤ, συμφωνία και για το Κύπελλο Ανδρών

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για τελικό deal του ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ, για την Μπάσκετ Λιγκ της νέας χρονιάς, ενώ και το Κύπελλο μπάσκετ αναμένεται να ''παίζει'' στην ίδια τηλεοπτική στέγη.

Το μεγάλο «άνοιγμα» στα αθλητικά που κάνει η ΕΡΤ… συνεχίζεται. Αύριο Τρίτη ή το αργότερο μέσα στην εβδομάδα ο ΕΣΑΚΕ θα συζητήσει, κι αναμένεται να αποφασίσει, αν θα αποδεχθεί τη (νέα) προσφορά της δημόσιας τηλεόρασης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων έντεκα ΚΑΕ (πλην Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ που έχουν συμφωνήσει με την Cosmote TV). Η νέα προσφορά είναι στα 1,7 εκατ. ευρώ, ποσό που λέγεται ότι θα εγκριθεί.

Από τη δημόσια τηλεόραση θα μεταδοθούν, όπως φαίνεται και οι πιο σημαντικές αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ελλάδας για τη φετινή σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα κι έτσι η διοργάνωση επιστρέφει στη συγκεκριμένη τηλεοπτική «στέγη» για πρώτη φορά μετά το 2014.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί είναι ύψους 100.000 ευρώ και οι δύο πλευρές έχουν φτάσει σε συμφωνία. Αξίζει να σημειωθεί μία σημαντική παράμετρος που αφορά στους ημιτελικούς, οι οποίοι θα είναι διπλοί από φέτος. Αυτό σημαίνει πως η ΕΡΤ θα δείξει τουλάχιστον 9 πολύ σημαντικές αναμετρήσεις: τους τέσσερις προημιτελικούς, τους τέσσερις ημιτελικούς και τον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στα «Δύο Αοράκια» όπως έγινε γνωστό από την ΕΟΚ.

 

Πηγή: SDNA.gr