Επίσημη η συμφωνία ΕΣΑΚΕ-ΕΡΤ, για τη τηλεοπτική κάλυψη της Μπάσκετ Λιγκ

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 19:13
Επίσημη η συμφωνία ΕΣΑΚΕ-ΕΡΤ, για τη τηλεοπτική κάλυψη της Μπάσκετ Λιγκ

Επισημοποιήθηκε η συμφωνία της ΕΡΤ με τον ΕΣΑΚΕ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ερχόμενης Μπάσκετ Λιγκ. Οι 11 ομάδες, που δεν είχαν ανάλογη συμφωνία, θα ''παίζουν'' στην δημόσια τηλεόραση. Άκρως επικερδές το deal για τις εμπλεκόμενες ΚΑΕ.

Υπήρχαν οι πληροφορίες, πλέον υπάρχει και επίσημη τοποθέτηση. Η ΕΡΤ γνωστοποίησε πως ήρθε σε συμφωνία με τον ΕΣΑΚΕ, για το ..περιβόητο τηλεοπτικό συμβόλαιο και έτσι οι ομάδες της Μπάσκετ Λιγκ, που δεν είχαν τηλεοπτική ''στέγη'', την βρήκαν για την σεζόν 2017/18, στο πρόσωπο της δημόσιας τηλεόρασης.

Χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση, το ποσό της προσφορά έφτασε το 1,7 εκατ. ευρώ, με τους Άρη και ΠΑΟΚ να παίρνουν μεγαλύτερο ποσό (περίπου 250.000 ευρώ) από τις υπόλοιπες 9 ΚΑΕ. Το Ρέθυμνο και o Κολοσσός θα μοιραστούν από 155.000 ευρώ και ανάλογα με τη θέση κάθε ομάδας στο περυσινό πρωτάθλημα, το ποσό θα μειώνεται. Τα λιγότερα χρήματα θα λάβουν οι ομάδες που ανέβηκαν από την Α2. Ο Πανιώνιος 110.000 ευρώ και ο Φάρος - ΓΣΛ 105.000 ευρώ.

Το 1,5 εκατ. ευρώ προέρχεται από την ΕΡΤ, ενώ περίπου 150.000 ευρώ θα έρθουν από την χορηγία της Cosmote. Τα χρήματα αυτά τυπικά μπαίνουν στα ταμεία του ΕΣΑΚΕ, όμως αποφασίστηκε να στηριχθεί επιπλέον η χρηματοδότηση προς τις ομάδες και έτσι θα καταλήξουν στις ΚΑΕ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ επιστρέφει στο τηλεοπτικό «σπίτι» του.

Μετά τη συμφωνία μεταξύ ΕΡΤ και ΕΣΑΚΕ, η δημόσια ραδιοτηλεόραση εξασφάλισε τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων των 11 ομάδων της STOIXIMAN.GR Basket League (Άρης, Γυμναστικός Λάρισας Φάρος, Κολοσσός H Hotels, Κόροιβος, Κύμη, Λαύριο, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Προμηθέας, Ρέθυμνο Cretan Kings και Τρίκαλα Bc Aries) για την αγωνιστική περίοδο 2017- 2018.

Ο ΕΣΑΚΕ και η ΕΡΤ συμφώνησαν να έχουν συνεχή συνεργασία στις νέες προοπτικές που προσφέρονται για την προβολή του επαγγελματικού πρωταθλήματος και του μπάσκετ γενικότερα, καθώς και στο παρελθόν η δημόσια ραδιοτηλεόραση είχε συμβάλει καθοριστικά στην εξάπλωση του αθλήματος σε πανελλαδικό επίπεδο.

Με τη νέα συμφωνία μεταξύ ΕΣΑΚΕ και ΕΡΤ, η STOIXIMAN.GR Basket League θα μπαίνει ξανά σε κάθε ελληνικό σπίτι μέσω της δημόσιας τηλεόρασης.