Η INTERAMERICAN «έτρεξε» με το Άλμα Ζωής στο Greece Race for the Cure

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 11:32
Η INTERAMERICAN «έτρεξε» με το Άλμα Ζωής στο Greece Race for the Cure

Με 138 συμμετοχές εργαζομένων, η INTERAMERICAN είχε παρουσία μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη χρονιά στο φετινό, 9o Greece Race for the Cure, που οργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής».

Παράλληλα, η εταιρεία υποστήριξε ως χορηγός τη σημαντική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με συνοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων την Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

Το μεγάλο πλήθος πολιτών που κινητοποιήθηκαν και έλαβαν μέρος στον δρόμο 5 χιλιομέτρων, καθώς και στον περίπατο 2 χιλιομέτρων στο κέντρο της Αθήνας, με αφετηρία το Ζάππειο, αντανακλά την ιδιαίτερη ευαισθησία του κοινού και των οργανισμών στο θέμα της αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού. Η εκδήλωση, που αποτελεί παγκόσμιο θεσμό, στην Ελλάδα σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία και κατατάσσει τη χώρα μας δεύτερη μεταξύ των χωρών όπου οργανώνεται το Race of the Cure, από πλευράς αριθμού συμμετοχών.

Η συμμετοχή των ανθρώπων της INTERAMERICAN και της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ MEDICLINIC, νοσηλευτηρίου του ομίλου -που υποστηρίζει πολλές κοινωνικές πρωτοβουλίες πρόληψης και φροντίδας στον τομέα της υγείας-, υποστηρίχθηκε οικονομικά από την εταιρεία. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Στον σχεδιασμό και την υλοποίηση καλών πρακτικών κοινωνικού οφέλους η INTERAMERICAN προτάσσει το ενδιαφέρον της για την υγεία, σε συνάφεια με τη δραστηριότητα ασφαλίσεων υγείας, αξιοποιώντας τις ιδιόκτητες υποδομές και συμπράττοντας με οργανισμούς και φορείς αναγνωρισμένου έργου».

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», εντοπίζονται ετησίως περί τα 6.000 νέα περιστατικά, ενώ παγκοσμίως διαγιγνώσκεται καρκίνος του μαστού σε 1.600.000.000 γυναίκες. Στην Ευρώπη, σε ένα σύνολο 450.000 περίπου διαγνωσμένων περιπτώσεων, σε ποσοστό 31% χάνεται η μάχη για ζωή, με κύριες αιτίες την απουσία τακτικού ελέγχου και τη μη έγκαιρη διάγνωση, που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται σε έλλειψη σχετικής ενημέρωσης. Η νόσος, αν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο, μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.