ΠΑΟΚ: Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 10:44
ΠΑΟΚ: Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ

Την απόφαση να ενισχυθεί το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ με ακόμα 15 εκατ. ευρώ πήρε η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΠΑΟΚ, που διεξήχθη εχθές στο στην Τούμπα.

Με ακόμα 15 εκατ. ευρώ καλείται να ενισχύσει τα ταμεία του ΠΑΟΚ ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Ιβάν Σαββίδης, όπως αποφασίστηκε στη ΓΣ των μετόχων της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ. Το έλλειμμα που δημιουργήθηκε από την οικονομική λειτουργία της περσινής σεζόν και οι πρώτες ανάγκες της φετινής, έχουν ως συνέπεια να πρέπει άμεσα να μπουν χρήματα στην ομάδα, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία της.

Η αλήθεια είναι πως στην επίσημη πρόσκληση της ΑΜΚ αναφέρεται πως είναι ανοικτή, δηλαδή όποιος επιθυμεί μπορεί μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, που λήγει η διορία, να διαθέσει από 100.000 ευρώ και άνω, ώστε να πάρει μετοχές. Πάντως είναι σχεδόν σίγουρο πως όλα τα χρήματα θα προέλθουν από το «αφεντικό» του «Δικεφάλου». Μετά το πέρας της διαδικασίας το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ θα φτάσει θα φτάσει τα 92.224.550,40 ευρώ (όταν ανέλαβε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης το καλοκαίρι του 2012 το μετοχικό κεφάλαιό της βρισκόταν στα 7.500.000 ευρώ).

Η σχετική ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκε η έκτακτη ΓΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά την οποία αποφασίστηκε η Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ύψους 15.000.012 ευρώ.

Παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρίας, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομάτης, μέλη του ΔΣ και στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι των μικρομετόχων».