ΠΑΟΚ: Προχωράει το σχέδιο για τη νέα Τούμπα - Οι πρώτες λεπτομέρειες

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 16:29
ΠΑΟΚ: Προχωράει το σχέδιο για τη νέα Τούμπα - Οι πρώτες λεπτομέρειες

Στον ΠΑΟΚ η απόφαση πάρθηκε και είναι οριστική. Η Τούμπα θα αλλάξει μορφή και ο σύλλογος θα αποκτήσει ένα νέο γήπεδο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές στον ίδιο χώρο. Όλες οι λεπτομέρειες του πρότζεκτ..

Το επόμενο βήμα για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι η δημιουργία μίας νέας έδρας και οι άνθρωποι της ομάδας ήδη σκέφτονται τις λεπτομέρειες για το φιλόδοξο πρότζεκτ.

Η τελική του μορφή θα εξαρτηθεί από τις προσφορές που θα κατατεθούν από τις εταιρείες που θα αναλάβουν το έργο και θα έχει την έγκριση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη.

Ο τελευταίος ξεκαθάρισε στους συνεργάτες τους πως επιθυμεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο οικόπεδο του που υπάρχει η Τούμπα και πως δεν τον απασχολεί το κόστος.

Σύμφωνα με ένα προσχέδιο που ήδη υπάρχει στην Μικρά Ασίας τα δεδομένα για τη νέα Τούμπα είναι τα εξής:

-Το νέο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα μίνιμουμ 33.000 θεατών και θα είναι στις προδαγραφές ημιτελικού Γιουρόπα Λιγκ.

-Το έργο ανακατασκευής θα κοστίσει παραπάνω από 50 εκατ. ευρώ με το τελικό ποσό να «κλειδώνει» όταν βγει και η τελική μελέτη.

-Η διαφορά σε σχέση με το υπάρχον γήπεδο είναι πως η νέα Τούμπα θα έχει άκρως ποδοσφαιρική στρατηγική. Τα υπόλοιπα τμήματα του Ερασιτέχνη θα στεγαστούν σε άλλες εγκαταστάσεις.

-Θα χρειαστούν περίπου 2 χρόνια για να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο από την στιγμή που θα προχωρήσουν οι απαραιτήτες διαδικασίες.

-Από τη νέα σεζόν ο ΠΑΟΚ θα αγωνίζεται στο Καυτανζόγλειο για όσο διάστημα χρειαστεί (σ.σ. δύο χρόνια) να ολοκληρωθούν οι εργασίες του νέου γηπέδου. Εφόσον βρεθεί η χρυσή τομή για τη μετακόμιση στην έδρα του Ηρακλή, το πιθανότερο είναι να γίνει και λίφτινγκ στο Καυτανζόγλειο που θα αποτελέσει το προσωρινό σπίτι του δικέφαλου.