Η κινεζική Hisense ποντάρει στην άνοδο του ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ

Marketing Sports Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 13:17
Η κινεζική Hisense ποντάρει στην άνοδο του ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ

Η εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών Hisense ανακοινώθηκε ως ο πιο πρόσφατος χορηγός των εθνικών ομάδων της ΗΠΑ, σε μία συμφωνία που καταδεικνύει την προσπάθεια της κινεζικής εταιρείας να αυξήσει την αναγνωρισιμότητά της μέσω του ποδοσφαίρου.

Το ποδόσφαιρο ανεβαίνει συνεχώς στις ΗΠΑ με όλο και περισσότερο κόσμο να παρακολουθεί τον παγκόσμιο «βασιλιά» των σπορ. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλήματος παίζουν οι εθνικές ομάδες της χώρας, με αυτή των γυναικών να είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια και αυτή των ανδρών να μετρά επτά συνεχόμενες προκρίσεις σε Μουντιάλ και να έχει εξασφαλίσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την πρόκριση και για το μεγάλο ραντεβού της Ρωσίας.

Όταν μιλάμε για τη μεγαλύτερη αθλητική αγορά του κόσμου, οι χορηγοί δε θα μπορούσαν να μείνουν εκτός από αυτή την ποδοσφαιρική άνθιση. Έτσι, η Αμερικανική Ομοσπονδία έχει καταφέρει να μεγαλώσει το εμπορικό της χαρτοφυλάκιο. Η νέα προσθήκη έχει να κάνει με την εταιρεία Hisense που έγινε ο Επίσημος Υποστηρικτής των εθνικών ομάδων από τον τομέα των τηλεοράσεων και των λευκών ηλεκτρικών συσκευών.

Η συμφωνία αυτή εξασφαλίζει στη μεγάλη κινεζική εταιρεία το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα των αμερικανικών εθνικών ομάδων στις διαφημιστικές της καμπάνιες της, ενώ θα προβάλλεται κατά τη διάρκεια των αγώνων, σε γήπεδα και τηλεοπτικές μεταδόσεις, καθώς και μέσω των ψηφιακών προφίλ της Ομοσπονδίας.

Οι άνθρωποι της Hisense ποντάρουν πολλά στο ποδόσφαιρο για να γίνει η εταιρεία περισσότερο γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2016 έγραψε ιστορία όταν έγινε η πρώτη εταιρεία από την Κίνα που συνδέει το όνομά της με Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ την περασμένη άνοιξη έδωσε ανάσα στη ΦΙΦΑ αναλαμβάνοντας ρόλο παγκόσμιου χορηγού του Μουντιάλ της Ρωσίας.