Ο ΟΠΑΠ παραμένει στο πλάι του ελληνικού στίβου ως χορηγός του ΣΕΓΑΣ

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 15:06
Ο ΟΠΑΠ παραμένει στο πλάι του ελληνικού στίβου ως χορηγός του ΣΕΓΑΣ

Για ακόμα δύο χρόνια ο ΟΠΑΠ θα στηρίζει τις προσπάθειες του ΣΕΓΑΣ να κρατήσει υψηλά το επίπεδο του ελληνικού στίβου και του κλασσικού αθλητισμού, όντας ο μεγάλος χορηγός της Ομοσπονδίας.

Την επέκταση της χορηγικής συμφωνίας για ακόμη δύο χρόνια ανακοίνωσαν και επίσημα σήμερα ΟΠΑΠ ΑΕ και ΣΕΓΑΣ σε συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας. Στην εκδήλωση, βρέθηκαν οι πρωταθλητές μας στο επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης και Νικόλ Κυριακοπούλου, η πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου, ο πρωταθλητής του μαραθωνίου Κώστας Γκελαούζος, η πρωταθλήτρια του μήκους Λίλη Αλεξούλη και ο πρωταθλητής των 800 και 1500 μ. Ανδρέας Δημητράκης. Φυσικά το παρών έδωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, δήλωσε: «Ο ΟΠΑΠ, ζωντανό και αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας από το 1958, αποτελεί μακροχρόνιο αρωγό του ελληνικού αθλητισμού. Η επέκταση της συνεργασίας μας με τον ΣΕΓΑΣ είναι ακόμα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Από το 2011, ο ΟΠΑΠ είναι ο Μέγας Χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου, μιας διοργάνωσης παγκόσμιας εμβέλειας, η οποία έχει αναδειχθεί ως ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας. Ταυτόχρονα, συμμετέχουμε στις διοργανώσεις Run Greece του ΣΕΓΑΣ, οι οποίες αποτελούν μια γιορτή του αθλητισμού και του υγιούς τρόπου ζωής, σε διαφορετικές πόλεις. Επιπροσθέτως, από εφέτος, με μεγάλη μας χαρά επεκτείνουμε το πεδίο της συνεργασίας μας με τον ΣΕΓΑΣ πέραν του Μαραθωνίου, στηρίζοντας την Εθνική ομάδα στίβου. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να στηρίζουμε τις προσπάθειες των αθλητών της Εθνικής ομάδας, που έχουν κάνει την Ελλάδα πολλές φορές υπερήφανη και που αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για πολλά παιδιά».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία των δύο πλευρών και επεσήμανε τη σημαντική συνεισφορά του ΟΠΑΠ στον αθλητισμό. «Ο ρόλος του ΟΠΑΠ, Μεγάλου Χορηγού του Μαραθωνίου της Αθήνας, είναι καθοριστικός. Ο ΟΠΑΠ στηρίζει τον αγώνα μας τα τελευταία χρόνια. Μαζί του μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους, τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια οράματα για τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Η ανανέωση της συνεργασίας μας, είναι για εμάς ένα πολύ σημαντικό γεγονός, γιατί μας παρέχει το περιβάλλον ασφάλειας που απαιτείται και για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες των πρωταθλητριών και των πρωταθλητών μας. Από όλους εμάς στον ΣΕΓΑΣ, ένα πραγματικά μεγάλο ευχαριστώ στον Ντάμιαν Κόουπ, τη Διοίκηση, τα στελέχη και τους εργαζόμενους του ΟΠΑΠ, για την εμπιστοσύνη, τη συνεργασία, για όλα όσα επιτύχαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και για όσα θα πραγματοποιήσουμε μαζί τα χρόνια που έρχονται».

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, ο ΟΠΑΠ έχει συνδέσει τον Μαραθώνιο της Αθήνας με τη στρατηγική του για την Εταιρική Υπευθυνότητα και με έναν πολύ ιδιαίτερο κοινωνικό σκοπό – την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων νοσοκομείων παίδων της Ελλάδας, «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» και «Αγία Σοφία». Κινητοποιώντας χιλιάδες πολίτες να συμμετάσχουν σε δράσεις εικονικής προσφοράς, την οποία ο ΟΠΑΠ μετέτρεψε αυτόματα σε οικονομική ενίσχυση, συγκεντρώθηκαν, μόνο πέρυσι, πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών τους. Μέχρι στιγμής, ο ΟΠΑΠ έχει ανακαινίσει το 40% των νοσοκομείων, στηρίζοντας έμπρακτα τα παιδιά, τους γονείς τους και το ιατρικό προσωπικό.

Οι δηλώσεις των αθλητών:

Από την πλευρά της η Βούλα Παπαχρήστου τόνισε: «Ο ΟΠΑΠ συμβάλει στο έργο και τις φιλοδοξίες μας. Πρόκειται για έναν δυνατό όμιλο και αισθανόμαστε σιγουριά όταν ξέρουμε πως είναι δίπλα μας».

«Η κόρη μου, μου δίνει φτερά, όπως δίνει και ο ΟΠΑΠ στον ΣΕΓΑΣ. Πρόκειται για μεγάλη στήριξη στις προσπάθειες μας, που επιτρέπει στην ομοσπονδία να συνεχίζει το έργο της», ήταν τα λόγια της πρωταθλήτριας του επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η πρωταθλήτρια του μήκους, Λίλη Αλεξούλη δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον ΟΠΑΠ για την επέκταση της συνεργασίας. Είναι σημαντικό να ξέρουμε πως υπάρχει τέτοια δύναμη πίσω μας. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να βγει ο στίβος στην επιφάνεια. Ευχαριστούμε τον ΟΠΑΠ που είναι δίπλα μας».

«Είναι σημαντικό ένας χορηγός σαν τον ΟΠΑΠ να μας στηρίζει και να βοηθάει το έργο μας. Ξέρω πως θα έχω τη βοήθεια είτε επιλέξω να συνεχίσω σε αγώνισμα εντός στίβου είτε στο μαραθώνιο», είπε ο μαραθωνοδρόμος Κώστας Γκελαούζος.

Τέλος ο πρωταθλητής των αποστάσεων, Ανδρέας Δημητρακης, σχολίασε: «Είμαστε χαρούμενοι και μας δίνει δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια . Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του ΟΠΑΠ για την επέκταση της συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ».