Πορτογαλία και Nike συνεχίζουν μαζί μέχρι το 2024

Marketing Sports Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 15:19
Πορτογαλία και Nike συνεχίζουν μαζί μέχρι το 2024

Η Πορτογαλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η Nike ανακοίνωσαν από κοινού την ανανέωση της μεταξύ τους εμπορικής συνεργασίας, με τη διάσημη αθλητική εταιρεία να παραμένει πάροχος αθλητικού υλικού και εμφανίσεων των εθνικών ομάδων της χώρας έως τουλάχιστον το 2024.

Η Nike έχει αποκτήσει μία ιδιαίτερη σχέση με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Όχι μόνο επειδή η συνεργασία τους είναι τόσο ωφέλιμη που πλέον συμπληρώνει τα 20 χρόνια, αλλά και γιατί έχει να κάνει και με τον απόλυτο πρεσβευτή της εταιρείας στο ποδόσφαιρο, τον Πορτογάλο Κριστιάνο Ρονάλντο. Επιπροσθέτως, το καλοκαίρι του 2016 η Πορτογαλία έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα φορώντας εμφανίσεις με το σήμα της Nike.

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς η Nike δε θα ήθελε με τίποτα να χάσει την Πορτογαλία από το εμπορικό της χαρτοφυλάκιο. Και από τη στιγμή που ικανοποιεί οικονομικά τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας η νέα συμφωνία έγινε πραγματικότητα, με το μεταξύ τους συμβόλαιο να ανανεώνεται μέχρι και το 2024.

Η ανακοίνωση του νέου deal ήρθε μόλις μερικές ημέρες μετά την πρόκριση της Πορτογαλίας σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση, το Μουντιάλ της Ρωσίας, με τη Nike να είναι σίγουρο πως θα δώσει στην παρέα του Κριστιάνο πρωταγωνιστικό ρόλο στο μάρκετινγκ ενόψει του κορυφαίου ποδοσφαιρικού ραντεβού.