Μουντιάλ 2018: Μικρή η ζημιά για το Fox Sports, από τον αποκλεισμό των ΗΠΑ

Global Sports Business Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 20:22
Μουντιάλ 2018: Μικρή η ζημιά για το Fox Sports, από τον αποκλεισμό των ΗΠΑ

Η αποτυχία της Εθνικής των ΗΠΑ να προκριθεί στο Μουντιάλ του 2018 δεν θα έχει κανέναν αντίκτυπο στην μετάδοση του τουρνουά από το δίκτυο της Fox Sports, στην αγορά της Αμερικής.

Μία από τις εκπλήξεις που επιφύλασσε η τελευταία αγωνιστική των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, ήταν ο αποκλεισμός των Ηνωμένων Πολιτειών. Κανείς δεν περίμενε την αποτυχία της ομάδας, ειδικά με τον περιορισμένο ανταγωνισμό που έχει στην περιφέρειά της.

Η εξέλιξη αυτή δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στις προγραμματισμένες μεταδόσεις του κορυφαίου τουρνουά στην αγορά των ΗΠΑ. Το δίκτυο Fox Sports είχε ξοδέψει 400 εκατ. δολάρια για την αποκλειστική τηλεοπτική κάλυψη του Μουντιάλ, όχι μόνο της Ρωσίας αλλά και αυτό του 2022.

Όπως σχολίασε ο ίδιος ο τηλεοπτικός φορέας, ''το αποτέλεσμα αυτό δεν αλλάζει το πάθος μας για τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού, Μην ξεχνάμε πως στην Ρωσία θα βρίσκονται οι δύο κορυφαίοι, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρόναλντο. Επίσης, ομάδες όπως το Μεξικό και η Αγγλία έχουν τεράστια βάση φίλων εδώ στις ΗΠΑ''.

Παρόλα αυτά, τα πράγματα δεν θα είναι ακριβώς τα ίδια. Ειδικοί αναφέρουν πως το αρνητικό αντίκτυπο της μη συμμετοχής της Αμερικής προσεγγίζεται σε 10-20 εκατ. δολάρια.

Μία προέκταση της κατάστασης αφορά τα σιάδια της χώρας. Η Αμερική είναι μία από τις χώρες που οι πολίτες της συνηθίζουν να βλέπουν τους αγώνες της Εθνικής τους ομάδας σε γιγαντοοθόνες, μετά από ειδικές μετατροπές ορισμένων ποδοσφαιρικών γηπέδων. Κάτι τέτοιο φέτος δεν θα γίνει, αποτελώντας ζημία για τους διοικούντες των εγκαταστάσεων.