Μουντιάλ 2018: Πτώση 43% στη ζήτηση των εισιτηρίων - 3,4 εκατ. οι ενδιαφερόμενοι

Global Sports Business Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 20:33
Μουντιάλ 2018: Πτώση 43% στη ζήτηση των εισιτηρίων - 3,4 εκατ. οι ενδιαφερόμενοι

Η FIFA ανακοίνωσε πως η φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος των εισιτηρίων για το Μουντιάλ του 2018 έληξε, με 3,4 εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους να θέλουν να βρεθούν στην Ρωσία, για το κορυφαίο ραντεβού του αθλήματος!

Η πρώτη φάση των δηλώσεων για τα εισιτήρια του επερχόμενου Μουντιάλ ολοκληρώθηκε και η FIFA ανακοίνωσε πως οι αιτήσεις έφτασαν τις 3,4 εκατομμύρια! Ο αριθμός αυτός είναι ικανοποιητικός, αν αναλογιστεί κανείς πως 23 από τις 32 ομάδες του τουρνουά είναι γνωστές και φυσικά μιλάμε για μία διοργάνωση, που απέχει σχεδόν 8 μήνες!

Aν και το νούμερο φαίνεται μεγάλο, αξίζει αν αναφέρουμε πως το αντίστοιχο για την διοργάνωση του 2016 είχε αγγίζει τα 6,1 εκατομμύρια, δηλαδή έχουμε πτώση της τάξης του 43%!

 

Το 70% των αιτήσεων προέρχεται από την διοργανώτρια Ρωσία, ενώ στο Τοπ-10 των χωρών συγκαταλέγονται Μεξικό, Γερμανία, Βραζιλία, Αργεντινή, ΗΠΑ, Κολομβία, Αίγυπτος, Κίνα και Πολωνία. Όσο για τα εμπορικότερα ματς, αυτά φυσικά είναι τα ...δύο άκρα, δηλαδή το εναρκτήριο και ο μεγάλος τελικός! 150.000 οι αιτήσεις για το πρώτο, διπλάσιες για το φινάλε! Φυσικά, όπου η ζήτηση ξεπερνά την διαθεσιμότητα, θα υπάρξει τυχαία επιλογή.

Στις 19 Νοεμβρίου, οι επίδοξοι αγοραστές θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από την επίσημη σελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με την περίοδο αγοράς να λήγει στις 28 του ίδιου μήνα.

Τέλος, η FIFA επισημαίνει πως μόλις επιβεβαιωθεί η αγορά εισιτηρίου, θα πρέπει να εκδοθεί και μία κάρτα, η λεγόμενη FAN ID, μιας με αυτή, οι ποδοσφαιρόφιλοι που θα ταξιδέψουν στην Ρωσία, δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα με την είσοδό τους στην χώρα, ενώ θα προσφέρει δωρεάν μετακίνηση εντός των συνόρων.