ΗΠΑ/NFL: Ο Κάπερνικ καταγγέλλει συνομωσία εναντίον του, ύστερα από τη διαμαρτυρία στον εθνικό ύμνο

Global Sports Business Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 12:46
ΗΠΑ/NFL: Ο Κάπερνικ καταγγέλλει συνομωσία εναντίον του, ύστερα από τη διαμαρτυρία στον εθνικό ύμνο

Ο Κόλιν Κάπερνικ, ο αθλητής του αμερικανικού φούτμπολ που πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε το φαινόμενο της διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, προέβη σε επίσημη καταγγελία για συνομωσία, κατά των ιδιοκτητών των ομάδων του NFL.

Το περασμένο φθινόπωρο ο Κάπερνικ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όταν έγινε ο πρώτος αθλητής που κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, που γίνεται πριν από όλους τους αθλητικούς αγώνες, δεν έμεινε όρθιος αλλά γονάτισε, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τις φυλετικές διακρίσεις και την κοινωνική ανισότητα στη χώρα. Πλέον οι αθλητές που διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο είναι πάρα πολλοί, με τον Κάπερνικ, όμως, να έχει μείνει ως αυτός που ξεκίνησε τη συγκεκριμένη πρακτική.

Ο ίδιος ο Αμερικανός κουόρτερμπακ δεν μπορεί να συνεχίσει να διαμαρτύρεται, από τη στιγμή που μετά το πέρας του συμβολαίου του με της ομάδα του Σαν Φρανσίσκο δεν έχει βρει ομάδα. Ακόμα και όταν άλλοι παίκτες στη θέση του τραυματίστηκαν καμία ομάδα δεν τον κάλεσε, με τους ειδικούς να το βρίσκουν πολύ περίεργο, αφού πρόκειται για παίκτη με εμπειρία έξι ετών που θεωρείται αρκετά αξιόλογος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Κάπερνικ να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία εναντίον των ιδιοκτητών των ομάδων της λίγκας NFL, κατηγορώντας τους για συνομωσία. Η πλευρά του αθλητή υποστηρίζει πως δεν μπορεί να βρει δουλειά γιατί ήταν ο πρωτεργάτης των διαμαρτυριών, κάτι που αν καταφέρει να αποδείξει θα φέρει μεγάλο πλήγμα στη λίγκα.

Το επίσημο έγγραφο που κατατέθηκε στο NFL, στις 32 ομάδες του και στην Ένωση των Παικτών, απαιτεί ακροαματική διαδικασία σχετικά με το θέμα, ενώ αναφέρει ότι «το NFL και οι ιδιοκτήτες του «συνεννοήθηκαν να στερήσουν από τον κ. Κάπερνικ από το δικαίωμά του στην απασχόληση, σε αντίποινα για την ηγετική πρωτοβουλία του να στηρίξει την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη καθώς και να φέρει στο προσκήνιο την ύπαρξη περίεργων θεσμών που ακόμα και τώρα υπονομεύουν τη φυλετική ισότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες».