Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ δίπλα στους αθλητές και στις αθλήτριες του ΣΕΓΑΣ

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 15:53
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ δίπλα στους αθλητές και στις αθλήτριες του ΣΕΓΑΣ

Για τέταρτη διαδοχική χρονιά το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στηρίζει τους Έλληνες αθλητές του στίβου, παρέχοντας τους εκπαιδευτικές υποτροφίες, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ.

Ο ΣΕΓΑΣ πιστός στο πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν μία πενταετία καταφέρνει, με την πολύτιμη βοήθεια του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, να τονώσει τη σημασία της εκπαίδευσης στη ζωή ενός αθλητή υψηλού επιπέδου.

Η Ομοσπονδία έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια, μέσα από αυτή του τη δράση να αλλάξει ριζικά το μέλλον περίπου 80 αθλητών και αθλητριών, που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιούργησαν τις συνθήκες επαγγελματικής αποκατάστασης μετά το τέλος της αθλητικής τους καριέρας. Ευκαιρία που θα αποκτήσουν φέτος 11 επιπλέον αθλητές και αθλήτριες που θα φοιτήσουν στα τμήματα του ομίλου, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεχίζουμε ένα πρόγραμμα, που ξεκινήσαμε πριν από πέντε χρόνια και άλλαξε τη ζωή πολλών αθλητών και αθλητριών μας. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ μοιράζεται τον στόχο και την επιθυμία μας να προσφέρουμε τη δυνατότητα διπλής καριέρας στους αθλητές μας. Ο στόχος είναι προφανής και έχει να κάνει με το μέλλον των αθλητών μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής τους δραστηριότητας. Τις γνώσεις και την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον, που την προσφέρει ο Ηγέτης στην Εκπαίδευση, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, με αφορμή την έναρξη της χρονιάς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, δήλωσε: «Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ, ο μεγαλύτερος φορέας ιδιωτικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, δε θα μπορούσε να λειτουργεί ερήμην της παιδείας και της γαλούχησης αξιών και ιδανικών, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για το φωτεινό μέλλον των νέων της Ελλάδας! Ο αθλητισμός είναι παιδεία και εμείς, στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ είμαστε χαρούμενοι και νιώθουμε υπερήφανοι, που η συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει σταθερές και σίγουρες βάσεις για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων αθλητών μας, που κάθε μέρα με τον αγώνα τους, ανεβάζουν τη χώρα μας, στο υψηλότερο βάθρο, εκείνο της καρδιάς μας»! Ο πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ καλωσόρισε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του ΣΕΓΑΣ που από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά θα ξεκινήσουν τη φοίτησή τους στο πρόγραμμα σπουδών που θα επιλέξουν.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα λάβουν υποτροφίες είναι οι ακόλουθοι
 
Ελένη Πόλακ (επί κοντώ)
Κώστας Λαμπρόπουλος (400 μ.)
Σοφία Αλικανιώτη (βάδην)
Αθηνά Ρέτζιου (ύψος)
Βασιλική Ταχταρά (τριπλούν)
Ολυμπία Τζιμογιάννη (έπταθλο)
Γιώργος Ηλτσιος (ακοντισμός)
Βασιλική Κοτσοβού (ακοντισμός)
Ελπίδα- Ιωάννα Καρκαλάτου (200 μ./400 μ.)
Λεωνίδας Κολώνιας (ακοντισμός)
Γιάννης Βάσσος (σφαιροβολία)