Οι Μπακς ζητούν 7-10 εκατ. το χρόνο για χορηγία ονόματος του νέου γηπέδου

Global Sports Business Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 12:13
Οι Μπακς ζητούν 7-10 εκατ. το χρόνο για χορηγία ονόματος του νέου γηπέδου

Σε προχωρημένες επαφές με διάφορες εταιρείες που επιθυμούν να δώσουν το όνομά τους στο υπό κατασκευή γήπεδό τους, βρίσκεται η διοίκηση των Μιλγουόκι Μπακς, που επιθυμεί να εξασφαλίσει ένα ετήσια αντίτιμο ανάμεσα στα 7 και τα 10 εκατ.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μπροστάρη, οι Μιλγουόκι Μπακς του NBA προσπαθούν να ξεφύγουν από τα στενά όρια της μικρής αγοράς της πολιτείας του Ουισκόνσιν και να γίνουν μία ομάδα με διεθνές εκτόπισμα. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αυτού του πρότζεκτ είναι και το νέο γήπεδο αξίας 524 εκατ. δολ., (θα είναι έτοιμο πριν τη σεζόν 2018-19) που θα ανεβάσει τον σύλλογο επίπεδο.

Ένα κομμάτι του μεγάλου κόστους θα καλυφθεί από τον χορηγό ονόματος, με τους διοικούντες τα «Ελάφια» να έχουν αναγάγει την εύρεση χορηγού σε προτεραιότητα. Αυτό παραδέχθηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου, Πίτερ Φέιν, που αποκάλυψε πως η ομάδα ζητά ένα deal που θα της αποφέρει 7-10 εκατ. δολ. τη σεζόν, για 20 χρόνια. Μάλιστα, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή έχουν ξεχωρίσει έξι επιχειρήσεις, με την τελική συμφωνία να έρχεται μέσα στις επόμενες τέσσερις με έξι εβδομάδες.

Με τον «Greak Freak» να έχει κάνει την ομάδα δημοφιλή σε όλο τον πλανήτη, οι Μπακς έχουν την ευτυχία να δέχονται προτάσεις και από μη αμερικανικές εταιρείες, που θα ήθελαν να «βαπτίσουν» το νέο τους γήπεδο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι εταιρείες είναι χωρισμένες ανά τρείς σε αμερικανικές και μη, ενώ προέρχονται από τρείς συγκεκριμένους τομείς: την τεχνολογία, τις ασφαλίσεις και τα συστήματα πληρωμών.

Διαβάστε Επίσης:

Οι Μπακς παρουσίασαν εικονικά το νέο σπίτι της παρέας του Αντετοκούνμπο (video)
Η τράπεζα BMO Harris γίνεται ένας εκ των θεμελιωτών του νέου γηπέδου των Μιλγουόκι Μπακς
Ακόμα μία εταιρεία εμπλέκεται χορηγικά με το νέο γήπεδο των Μιλγουόκι Μπακς