ΝΒΑ και Kia Motors προχώρησαν σε πολυετή επέκταση της συνεργασίας τους

Marketing Sports Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 16:05
ΝΒΑ και Kia Motors προχώρησαν σε πολυετή επέκταση της συνεργασίας τους

Το ΝΒΑ έκανε χθες πρεμιέρα και η λίγκα φρόντισε να έχει και φέτος στο πλάι της την Kia Motors. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει ως χορηγός του πρωταθλήματος, μετά από σχετική συμφωνία.

Έναν από τους σημαντικότερους χορηγούς του διατηρεί στο εμπορικό του χαρτοφυλάκιο το ΝΒΑ. Ο λόγος για την Kia Motors, η οποία θα παραμείνει Επίσημη Αυτοκινητοβιομηχανία της λίγκας, για πολλά χρόνια ακόμα, χωρίς να γίνει γνωστό το χρονικό διάστημα.

Οι δύο πλευρές συνεργάζονται από το 2008 και όπως φαίνεται το …σήριαλ θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα. Η Κορεατική εταιρεία θα συνεχίσει να συνδέει το όνομά της με το βραβείο του MVP στην ετήσια γιορτή του All Star Game και με τα μηνιαία βραβεία που πηγαίνουν στον καλύτερο παίκτη και καλύτερο rookie κάθε περιφέρειας, τα Kia NBA Performance Awards.

Η κορεατική βιομηχανία αυτοκινήτων έγινε η πρώτη μη αθλητική εταιρεία που έβαλε το σήμα της σε φανέλα της λίγκας (σε αυτές του All Star Game) γράφοντας ιστορία στο αθλητικό μάρκετινγκ των ΗΠΑ.

Από εφέτος, η Kia θα στηρίζει και την διαδικασία των επιλογών Draft. Στην επέκταση περιλαμβάνονται και η αναπτυξιακή λίγκα, NBA G League και το γυναικείο πρωτάθλημα, WNBA.

Αξίζει να αναφέρουμε πως 11 από τις 30 ομάδες του ''μαγικού κόσμου'' συνεργάζονται με το κορεάτικο brand, μεταξύ αυτών και οι δύο κορυφαίες των τελευταίων ετών, Καβαλίερς και Γουόριορς.