Επενδυτική εταιρεία δίνει 400 εκατ. δολ. για να αγοράσει τη Νιούκαστλ

Global Sports Business Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 17:43
Επενδυτική εταιρεία δίνει 400 εκατ. δολ. για να αγοράσει τη Νιούκαστλ

Η εταιρεία επενδύσεων PCP Capital Partners, της Βρετανίδας επιχειρηματία Αμάντα Στέιβλι, ενδιαφέρεται να υποβάλει προσφορά περίπου 400 εκατ. δολαρίων (340 εκατ. ευρώ) για την αγορά της Νιούκαστλ, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές πολύ κοντά στην υπόθεση.

Μόλις πριν από δύο ημέρες, ο ιδιοκτήτης της αγγλικής Νιούκαστλ, Μάικ Άσλεϊ, ανακοίνωσε επίσημα πως ο σύλλογος της Πρέμιερ Λιγκ είναι διαθέσιμος προς πώληση. Πριν περάσει πολύ χρόνος, οι πρώτες φήμες και αποκαλύψεις για υποψήφιους αγοραστές βγήκαν στην επιφάνεια. Εξάλλου, μιλάμε για ομάδα ιδιαιτέρως ιστορική και δημοφιλής που ανήκει στην προσοδοφόρα Πρέμιερ Λιγκ.

Το πρώτο όνομα που ακούγεται σοβαρά είναι αυτό της Αμάντα Στέιβλι. Η συζήτηση σχετικά με το ενδιαφέρον της για τη Νιούκαστλ ξεκίνησε από όταν εθεάθη στην έδρα της ομάδας να παρακολουθεί το ματς με τη Λίβερπουλ, συλλόγου με την αγορά του οποίου επίσης έχει συνδεθεί στο παρελθόν. Η PCP Capital, την οποία «τρέχει» η Στείβλι, είναι ένας από τους τέσσερις πιθανούς υποψηφίους για την ιδιοκτησία των «Καρακαξών», σύμφωνα με τους Financial Times. Η συγκεκριμένη επενδυτική, ενεργεί για λογαριασμό επενδυτών σε Μέση Ανατολή και Κίνα.

Σημερινό ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει πως η PCP αξιολογεί τη Νιούκαστλ στα 400 εκατ. δολάρια, με τους ιθύνοντες να θεωρούν πως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα απαιτηθούν ακόμα 200 εκατ. δολ. για να ενισχυθεί το ρόστερ σε μεγάλο βαθμό. Όλα αυτά προέρχονται από πηγή του διεθνούς πρακτορείου, που παραμένει ανώνυμη από τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις δεν είναι δημόσιες.

Από τη διοίκηση του συλλόγου αυτό που βγαίνει είναι πως θα ακούσει όσες προσφορές θα φέρουν σταθερή ροή επενδύσεων, έτσι ώστε η Νιούκαστλ να επιτύχει τις φιλοδοξίες της στην Πρέμιερ Λιγκ και στη συνέχεια και στα ευρωπαϊκά κύπελλα.