Η ΟΥΕΦΑ μοιράζει στις ομάδες 124 εκατ. για ενίσχυση των ακαδημιών

Global Sports Business Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 14:20
Η ΟΥΕΦΑ μοιράζει στις ομάδες 124 εκατ. για ενίσχυση των ακαδημιών

Οι ομάδες που αγωνίζονται στην 1η κατηγορία όλων των χωρών της Ευρώπης θα ωφεληθούν από την αύξηση της επιχορήγησης που θα μοιράσει η ΟΥΕΦΑ για την ενίσχυση των ακαδημιών.

Συνολικά 124,37 εκατ. ευρώ, που προέρχονται από τα έσοδα του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ, θα διατεθούν σε συλλόγους από όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με όσα ανέφερε η ΟΥΕΦΑ σε ανακοίνωσή της. Πρόκειται για μέρος των «πληρωμών αλληλεγγύης», της πρακτικής που ακολουθά τα τελευταία χρόνια ώστε να παρέχει βοήθεια στους συλλόγους που δεν αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Τα χρήματα αυτά θα δοθούν με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση των ακαδημιών των ομάδων και προγραμμάτων που έχουν να κάνουν με τις τοπικές κοινωνίες. Το 80% θα κατευθυνθεί προς τις λίγκες που είχαν ομάδα στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (μιλάμε για τη σεζόν 2016-17), με το υπόλοιπο να πηγαίνει στις υπόλοιπες χώρες.

Η δική μας Σούπερ Λιγκ ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, με τις ελληνικές ΠΑΕ να μοιράζονται λίγο πάνω από τα 2,7 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε πως τα χρήματα αυτά θα δοθούν στις ομάδες που δεν αγωνίστηκαν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, δηλαδή οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δε θα καρπωθούν τίποτα.