Η Coca-Cola ζητάει από το κοινό να σχεδιάσει την καμπάνια της για τους Ολυμπιακούς του ‘20

Marketing Sports Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 16:16
Η Coca-Cola ζητάει από το κοινό να σχεδιάσει την καμπάνια της για τους Ολυμπιακούς του ‘20

Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα ξεκίνησε η Coca-Cola, που σε συνεργασία με την τεχνολογική εταιρεία Adobe προσφέρει στο κοινό όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε κάποιος να σχεδιάσει το εικαστικό που θα συνοδεύσει το μάρκετινγκ της εταιρείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Οι Ολυμπιακοί του Τόκιο μπορεί να απέχουν σχεδόν τρία χρόνια, αλλά στην Coca-Cola, τον παγκόσμιο γίγαντα των αναψυκτικών, ήδη καταστρώνουν τα πλάνα τους για το πώς θα προβληθούν στο πλαίσιο του σπουδαιότερου αθλητικού ραντεβού. Έτσι, η εταιρεία ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας με την Adobe προκειμένου να φέρουν εις πέρας ένα πρόγραμμα που φέρνει στο προσκήνιο σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, στους οποίους δίνεται η σπάνια ευκαιρία να δημιουργήσουν σχέδια και εικαστικά που θα συνδυάζουν την Coca-Cola με τους Αγώνες.

Σε όσους συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Coke x Adobe x You» θα επιτραπεί η χρήση του λογότυπου και άλλων στοιχείων που χρησιμοποιεί αποκλειστικά η Coca-Cola (π.χ. η γραμματοσειρά), ενώ θα τους δοθεί πρόσβαση στις εξειδικευμένες σχεδιαστικές εφαρμογές και τα προγράμματα της Adobe.

Με την Coca-Cola να είναι από τους βασικούς χορηγούς της ΔΟΕ και των Ολυμπιακών, η εταιρεία συνήθως προσλαμβάνει (πληρώνοντας πολλά χρήματα) μεγάλα πρακτορεία μάρκετινγκ για να τις σχεδιάσουν τις καμπάνιες. Αυτή τη φορά προτιμήθηκε μία διαφορετική λογική, έτσι ώστε το μήνυμα να φτάσει σε ακόμα περισσότερο κόσμο και το ενδιαφέρον για τους Ολυμπιακούς να αρχίσει να μεγαλώνει νωρίτερα από το κανονικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εγχείρημα θα έχει και φιλανθρωπική χρεία, αφού η εταιρεία θα δωρίσει χρήματα στα Special Olympics για κάθε πρόταση που θα κατατεθεί έως το τέλος του 2017.