Τα ελληνικά νησιά οργανώνονται στον καταδυτικό τουρισμό

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 13:48
Τα ελληνικά νησιά οργανώνονται στον καταδυτικό τουρισμό

Ο καταδυτικός τουρισμός αναπτύσσεται ταχύτατα σε παγκόσμιο επίπεδο και η Ελλάδα, ως μία χώρα με τεράστια ακτογραμμή, δε θα μπορούσε να μείνει εκτός. Για αυτό και διάφορα νησιά της χώρας ενώθηκαν στη δημιουργία του δικτύου «ΕΝΑΛΙΟΝ».

Η καταδυτική βιομηχανία γνωρίζει εξαιρετική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με παραπάνω από 25 εκατομμύρια αυτοδύτες το χρόνο. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιεί η European Underwater Federation εκτιμάται ότι στην Ευρώπη υπάρχουν πάνω από 3,5 εκατομμύρια ενεργοί δύτες ενώ το 70% απ΄αυτούς επιλέγει μεσογειακούς προορισμούς. Ο ετήσιος τζίρος που προκύπτει από όλους αυτούς τους λάτρεις της κατάδυσης υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ.

Ο καταδυτικός τουρισμός εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο οικοτουριστικών δραστηριοτήτων που προωθούνται σε θαλάσσιες Προστατευόμενες περιοχές για την προσέλκυση τουρισμού και επενδύσεων λαμβάνοντας υπόψη ότι λειτουργεί ως κίνητρο για την ανάπτυξη της περιφέρειας, ενισχύοντας τις ήδη υπάρχουσες τουριστικές υποδομές. Αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν του τόπου προσελκύοντας ποιοτικό και πιστό τουρισμό, και διευρύνει τη στενή τουριστική περίοδο των παράκτιων περιοχών της χώρας.

Όλη αυτή η αυξητική τάση του καταδυτικού τουρισμού μας σε συνδυασμό με την υψηλή τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας οδήγησε στη δημιουργία του Δικτύου Νήσων Ενάλιων Διαδρομών «ΕΝΑΛΙΟΝ», σε μία προσπάθεια να υπάρξει μεγαλύτερη οργάνωση. Στο δίκτυο αυτό θα συμμετέχουν τα νησιά Ελαφόνησος, Κέα, Κύθηρα, Μεγίστη (Καστελόριζο) Νίσυρος, Οινούσες, Σκύρος και Ψαρά.

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στο Ζάππειο Μέγαρο θα λάβει χώρα η εναρκτήρια εκδήλωση του Δικτύου Νήσων Ενάλιων Διαδρομών «ΕΝΑΛΙΟΝ».