Ποδοσφαιριστής ζητά από εταιρεία 2,4 εκατ. λόγω προβληματικών παπουτσιών

Global Sports Business Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 13:08
Ποδοσφαιριστής ζητά από εταιρεία 2,4 εκατ. λόγω προβληματικών παπουτσιών

Δικαστική μάχη ετοιμάζεται να ξεσπάσει ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μαρουάν Φελαινί και την New Balance, με τον αθλητή να ισχυρίζεται πως τα παπούτσια της εταιρείας των τραυμάτισαν.

Το ποσό των 2,1 εκατ. λιρών (2,4 εκατ. ευρώ) ζητά από την New Balance ο Φελαϊνί, μέσω αγωγής που κατέθεσε σε βρετανικό δικαστήριο. Ο Βέλγος μέσος, που συνεργαζόταν από το 2012 έως το 2016 με την γνωστή αθλητική εταιρεία (είχε συμβόλαιο 600.000 λιρών τον χρόνο), υποστηρίζει πως τα παπούτσια που λάμβανε ήταν κακής ποιότητας και του δημιούργησαν προβλήματα στα πόδια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα βρετανικά μίντια, ο Φελαϊνί ισχυρίζεται πως για να μπορεί να αγωνίζεται έπρεπε πρώτα ο φροντιστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να «ανοίξει» και να τεντώσει τα παπούτσια. Οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή κάνουν λόγο για «απώλεια της απόλαυσης του παιχνιδιού», αλλά και για «αρνητικό αντίκτυπο στην αγωνιστική του απόδοση».

Η αμερικανική εταιρεία πέρασε στην αντεπίθεση αναφέροντας πως ο ίδιος ο Φελαινί χαρακτήρισε τα παπούτσια που του δόθηκαν «τέλεια», ζητώντας ακόμα 12 ζευγάρια. Εκπρόσωπος της New Balance δήλωσε στο δίκτυο ESPN πως «Αν και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, η New Balance μπορεί να επιβεβαιώσει ότι προτίθεται να υπερασπιστεί σθεναρά τον εαυτό της και τη μακροχρόνια παράδοση που την ακολουθεί ως μία εταιρεία με προϊόντα εξαιρετικής κατασκευής που ξεπερνούν τις ανάγκες των αθλητών που τα χρησιμοποιούν».

 

Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται… BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.