Κύπρος: Η Κυβέρνηση διέγραψε οφειλές ποδοσφαιρικών ομάδων ύψους 19,5 εκατ. ευρώ!

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 15:37
Κύπρος: Η Κυβέρνηση διέγραψε οφειλές ποδοσφαιρικών ομάδων ύψους 19,5 εκατ. ευρώ!

Τη διαγραφή οφειλών προς το κυπριακό Δημόσιο από τα ποδοσφαιρικά σωματεία ύψους 19.5 εκατ. ευρώ, αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε τη διαγραφή χρεών 19,5 εκατ. ευρώ των ποδοσφαιρικών σωματείων προς τον Φόρο Εισοδήματος και το κράτος.

Η απόφαση που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σε εκδήλωση του ΑΠΟΕΛ, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις καθώς θεωρείται ότι πρόκειται για προεκλογική κίνηση.

Διευκρινίζεται ότι η διαγραφή αυτή αφορά όλες τις παλαιές φορολογικές υποχρεώσεις των σωματείων προς το κράτος μέχρι και τις 30.06.2007.

Η παρούσα διαγραφή ήταν αντικείμενο γραπτής συμφωνίας το 2007 μεταξύ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και της Κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου με σκοπό να βοηθηθούν τα σωματεία για να αγωνίζονται στα Ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα αλλά και για να μπορέσουν ακολούθως να είναι συνεπή προς τις φορολογικές αρχές.

Από την 01.07.2007 και ακολούθως τα σωματεία ανέλαβαν την υποχρέωση να πληρώνουν τους οφειλόμενους φόρους, πράγμα το οποίο πράττουν, παρόλο που έχουν συσσωρευτεί έκτοτε κάποια ποσά, για τα οποία διεξάγεται αυτή την στιγμή συζήτηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τον διακανονισμό τους.

Είναι για τα ποσά, που έχουν συσσωρευτεί μετά το 2007, που η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην τελευταία Γενική Συνέλευση της, στις 16.10.2017, ανακοινώνοντας το κέρδος που είχε, αποφάσισε να βοηθήσει τα σωματεία στην αποπληρωμή τους.

«Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου πάντα επιτυχίες και να κάνετε την Κύπρο, όπως και την κάνατε, περήφανη. Δεν είναι μόνο τα πρωταθλήματα, τα κύπελλα, η δόξα του ΑΠΟΕΛ, είναι πιο πολύ η δόξα της Κύπρου μέσα από τον ΑΠΟΕΛ όταν μας έκανε περήφανους στην Ευρώπη, μέσα από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα», είπε μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη ανακοίνωσε σχέδιο με τη δημιουργία ταμείου για μερική αποκατάσταση και σε βάθος χρόνου, των καταθετών της Λαϊκής τράπεζας που έχασαν τα χρήματα τους με το κούρεμα του 2013.

 

ΚΟΠ: «Η διαγραφή των χρεών έπρεπε να γίνει από καιρό»

Με ανακοίνωση της η ΚΟΠ χαιρετίζει την ενέργεια της παρούσης Κυβέρνησης.

Αναλυτικά: 

«Η παρούσα διαγραφή ήταν αντικείμενο γραπτής συμφωνίας το 2007 μεταξύ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και της Κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου με σκοπό να βοηθηθούν τα σωματεία για να αγωνίζονται στα Ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα αλλά και για να μπορέσουν ακολούθως να είναι συνεπή προς τις φορολογικές αρχές.

Σχεδόν το σύνολο του ποσού, αφορά Φόρο Εισοδήματος και όχι Φ.Π.Α, όπως εκ παραδρομής εξαγγέλθηκε. Από την 01.07.2007 και ακολούθως τα σωματεία ανέλαβαν την υποχρέωση να πληρώνουν τους οφειλόμενους φόρους, πράγμα το οποίο πράττουν, παρόλο που έχουν συσσωρευτεί έκτοτε κάποια ποσά, για τα οποία διεξάγεται αυτή τη στιγμή συζήτηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τον διακανονισμό τους.

Είναι για τα ποσά, που έχουν συσσωρευτεί μετά το 2007, που η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην τελευταία Γενική Συνέλευση της, στις 16.10.2017, ανακοινώνοντας το κέρδος που είχε, αποφάσισε να βοηθήσει τα σωματεία στην αποπληρωμή τους.

Και πάλι ευχαριστούμε τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Νίκο Αναστασιάδη και το Υπουργικό Συμβούλιο, για τη διαγραφή των χρεών των σωματείων μέχρι και το 2007, κάτι που εξάλλου έπρεπε να είχε γίνει προ καιρού με την ήδη υπάρχουσα συμφωνία».

 


Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται…BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.