Η εταιρεία πετρελαιοειδών ΑΡΓΩ χορηγός της ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 15:23
Η εταιρεία πετρελαιοειδών ΑΡΓΩ χορηγός της ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Για ακόμα μία σεζόν, η εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων ΑΡΓΩ θα βρίσκεται στο χορηγικό χαρτοφυλάκιο της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ήρθε σε συμφωνία με την ΑΡΓΩ Α.Ε. προκειμένου η γνωστή ενεργειακή εταιρεία να παραμείνει Επίσημος Υποστηρικτής του συλλόγου. Οι δύο πλευρές είχαν ξεκινήσει τη συνεργασία τους πριν από ένα χρόνο, με την ανανέωση της συμφωνίας να καταδεικνύει πως η σύμπραξη κρίθηκε ωφέλιμη.

Η ΑΡΓΩ Α.Ε. είναι μια ολοκληρωμένη ελληνική εταιρεία στον χώρο της εμπορίας πετρελαιοειδών με σημαντική υποδομή και κάθετη οργάνωση. Εδώ και 85 χρόνια εμπορεύεται καύσιμα, ιδιαιτέρως στα νησιά του Αιγαίου, έχοντας ως έδρα την Κάλυμνο και υποκαταστήματα σε Κώ, Νάξο, Θήρα, Πάρο, Μήλο, Κεφαλονιά και Θεσσαλονίκη.

 

Σύντομη περιγραφή της ΑΡΓΩ Α.Ε.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΑΡΓΩ είναι μια αμιγώς Ελληνική, αναπτυσσόμενη εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων, που δραστηριοποιείται σε όλη την επικράτεια. Έδρα της είναι η Κάλυμνος και λειτουργεί υποκαταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Η ιστορία της ξεκίνησε το 1930, όταν ο Αντώνιος Ποθ. Ψαρομπάς εξυπηρετούσε τις ανάγκες σε καύσιμα του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Το 1966 ο Ποθητός Αντ. Ψαρομπάς δημιούργησε την πρώτη εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην περιοχή με λιμενικές υποδομές. Με σκληρή δουλειά αντιμετώπισε τις αντιξοότητες της ελληνικής παραμεθορίου, και το 1984 συνέστησε την ΑΡΓΩ Α.Ε με τη σημερινή της νομική μορφή.

Τον εφοδιασμό πλοίων με καύσιμα διαδέχεται η ανάπτυξη δικτύου πρατηρίων σε είκοσι νομούς της επικράτειας.

Η εταιρεία σήμερα λειτουργεί εγκαταστάσεις καυσίμων σε Κάλυμνο, Κω, Νάξο, Αντίπαρο, Σαντορίνη, Μήλο και Κεφαλονιά. Εξυπηρετεί τους πελάτες της από τα διϋλιστήρια της MOTOROIL και των ΕΛΠΕ και απασχολεί 80 εργαζομένους. Το 1998 η ΑΡΓΩ Α.Ε ναυπήγησε το πρώτο στα ελληνικά δεδομένα δεξαμενόπλοιο – οχηματαγωγό <<ΧΡΥΣΑΝΘΗ>>, το οποίο βελτίωσε καθοριστικά την ποιότητα στον εφοδιασμό με καύσιμα της νησιωτικής χώρας. Σήμερα, διαχειρίζεται συνολικά τέσσερα δεξαμενόπλοια και δύο ρυμουλκά σκάφη. Η εταιρεία χρησιμοποιεί ιδιόκτητο στόλο 30 βυτιοφόρων οχημάτων και συμπληρωματικά βυτιοφόρα Δημοσίας Χρήσης.

Το 2000 εγκαινιάζεται σύγχρονος σταθμός ανεφοδιασμού πλοίων εξωτερικού -international bunkering station- στις εγκαταστάσεις της Καλύμνου. Το 2012 επεκτείνονται οι αποθηκευτικοί χώροι και προστίθεται η διάθεση μαζούτ -Marine Fuel Oil- στην ποντοπόρο ναυτιλία. Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί η λειτουργία του μοναδικού στη χώρα, καινοτόμου, αυτοματοποιημένου τύπου αναμείκτη – automated blending unit – για την κατασκευή ευρέως φάσματος μειγμάτων μαζούτ με πετρέλαιο ναυτιλίας προς ικανοποίηση κάθε ζήτησης πλοίου σε καύσιμα. Το 2015, μετά από εκτεταμένη έρευνα στην αγορά λιπαντικών, δημιουργείται πλήρης σειρά λιπαντικών οχημάτων, βιομηχανίας, αντιψυκτικών υγρών και χημικών προϊόντων - ARGO LUBRICANTS-, τα οποία παρασκευάζονται και συσκευάζονται στη Γερμανία. Η αξεπέραστη ποιότητα των λιπαντικών της, δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στο δίκτυο των πρατηρίων ARGO. Η εταιρεία σεβόμενη την προστασία του περιβάλλοντος, έχει ενταχθεί σε συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης χρησιμοποιημένων λιπαντικών και συσκευασιών. Το 2016 δημιουργείται πλήρης σειρά λιπαντικών για τη ναυτιλία - ARGO MARINE LUBRICANTS -.

Η εταιρεία συμμετείχε με επιτυχία στα Posidonia 2014 και Posidonia 2016, τη μεγαλύτερη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση, με δικό της περίπτερο, εισπράττοντας την αποδοχή και καταξίωση της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Η ΑΡΓΩ Α.Ε με την υποστήριξη της Innospect, μιας ηγέτιδας πολυεθνικής εταιρείας βελτιωτικών πρόσθετων για καύσιμα, δημιούργησε και κυκλοφορεί το νέο επαναστατικό πετρέλαιο κίνησης ARGO TITAN POWER DIESEL.

To ARGO TITAN POWER DIESEL θεωρείται από τους ειδικούς διεθνώς ως ένα από τα πλέον προηγμένα τεχνολογικά πετρέλαια κίνησης με ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες. Η ΑΡΓΩ Α.Ε διαπνέεται από κουλτούρα υγιούς ανάπτυξης, ανθρωποκεντρικές αξίες, έντονη κοινωνική εταιρική ευθύνη, υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά, συντελεστές που εξασφαλίζουν τη διατήρηση και στο μέλλον της επιτυχημένης ιστορίας 87 ετών.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
• Πλ. Ελευθερίας , Κάλυμνος, Τ.Κ. 85300, τηλ. 2243059775.
• Εγνατίας 1, Θεσσαλονίκη , Τ.Κ. 54630, τηλ. 2310515951.
• Καλαβρύτων 3, Νέα Κηφισιά, Αθήνα, Τ.Κ. 14564, τηλ. 2104222241 Site: www.argo-oil.gr, E – mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται…BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.