Πανσερραϊκός και ΚΡΙ ΚΡΙ Α.Ε έριξαν «τάπα» στο AIDS

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 15:10
Πανσερραϊκός και ΚΡΙ ΚΡΙ Α.Ε έριξαν «τάπα» στο AIDS

Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες του Νομού Σερρών έστειλαν το δικό τους μήνυμα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στο Κλειστό γυμναστήριο Σερρών.

Με το σύνθημα «Όλοι μαζί λέμε ΟΧΙ στο AIDS, ΝΑΙ στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!»  οι μαθητές της Γ’ τάξης των γενικών και επαγγελματικών λυκείων της πόλης των Σερρών, καθώς και του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου έδωσαν ραντεβού στο κλειστό γυμναστήριο, παρακολουθήσουν με μεγάλη προσοχή επιστημονική ομιλία με τίτλο: «1η Δεκέμβρη: Ημέρα αφύπνισης. Αγαπώ το σώμα μου, φροντίζω για μένα και για σένα», συμμετείχαν σε ανοιχτή συζήτηση και στη συνέχεια έπαιξαν μπάσκετ. Την εκδήλωση, η οποία σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία, διοργάνωσε το τμήμα καλαθοσφαίρισης ανδρών του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού σε συνεργασία με το τμήμα φυσικής αγωγής της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, το Basketball Club «Πελαργοί» και τον ΟΠΑΠΚΑ Σερρών και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης).

Το κλειστό γυμναστήριο γέμισε ασφυκτικά από τους μαθητές της Γ’ τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της πόλης των Σερρών, καθώς και του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου.  Στην αρχή της εκδήλωσης, που καλύφθηκε σχεδόν από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης, χαιρετισμό απέστειλαν η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Σερρών κ. Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών κ. Άγγελος Βάκαλος. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Σερρών κ. Ηλίας Γκότσης που εκπροσώπησε τη Δημοτική Αρχή (απουσίαζε ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης που βρισκόταν στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών με την επιτροπή αδειοδότησης), η Αντιπρόεδρος του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού κ. Καίτη Εμμανουηλίδου, ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Απόστολος Ντάνης και, τέλος, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Κωνσταντίνος Τενεκετζής.

Ακολούθησε η ενδιαφέρουσα επιστημονική ομιλία με θέμα «1η Δεκέμβρη: Ημέρα αφύπνισης. Αγαπώ το σώμα μου, φροντίζω για μένα και για σένα» από τον ιατρό της ομάδας των Ικάρων κ. Νάσο Παπαδόπουλο (MD, Msc, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΠΕ Σερρών), την οποία σχολίασε εύστοχα ο ιατρός του ΑΟΣ και του Γ.Σ. Σερρών κ. Χάρης Σιουσιουλούδης (MD ,Msc, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός). Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τους ομιλητές και στη συνέχεια συμμετείχαν με τις ερωτήσεις τους σε διαδραστική συζήτηση που  συντόνισε ο ιατρός του Πανσερραϊκού Κρι Κρι Δρ. Θάνος Μηλούσης  (MD, Msc, PhD Hons, Ειδικός Παθολόγος – Φυσιολόγος της Άσκησης). Το πρώτο μέρος έκλεισε με το μήνυμα του Αναπληρωτή Καθηγητή ΤΕΦΑΑ κ. Βαγγέλη Τσαμουρτζή, επιστημονικού συνεργάτη του Πανσερραϊκού Κρι Κρι σε θέματα προγραμματισμού, ανάπτυξης και επιμόρφωσης, στο οποίο τονίστηκε πεποίθηση ότι «οι μαθητές, ως αυριανοί ενήλικες, μπορούν με τη γνώση τους να κατανοήσουν τα δεδομένα της νόσου του AIDS και με τις πράξεις τους να διαμορφώσουν μια συνείδηση πρόληψης, συμβάλλοντας σημαντικά στον περιορισμό της επιδημίας».

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα του αγώνα μεταξύ των ομάδων «Επίλεκτοι Μαθητές Γ’ τάξης Λυκείων – Μικτή Σερρών» που απαρτίστηκαν από αθλητές όλων των σωματείων της πόλης των Σερρών  ΑΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΑΟΣ, ΙΚΑΡΟΙ και ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ ΚΡΙ ΚΡΙ.  Τη «Μαθητική» ομάδα που αγωνίστηκε με τις λευκές στολές του Πανσερραϊκού κοουτσάρισαν οι προπονητές του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου κ. Κώστας Μάρκου και του Πανσερραϊκού  κ. Φώτης Κοκολιός, ενώ την «Μικτή» που αγωνίστηκε με τις μπλε  στολές των Πελαργών κοουτσάρισαν οι προπονητές των Ικάρων κ. Στέργιος Ποργιόπουλος και του Ορφέα Ν. Σκοπού κ. Κώστας Σίσκος. Για την ιστορία, ο αγώνας εξελίχθηκε με ανατροπές στο σκορ, ενώ στο τέλος νικήτρια αναδείχθηκε η «Μαθητική»  με 60-53. Το τζάμπολ του αγώνα έκανε ο παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής του Πανσερραϊκού κ. Βασίλης Παραμανίδης, διαιτητές έπαιξαν οι κ.κ. Άκης Μορφακίδης και Άρης Νέδογλου, ενώ στη γραμματεία ήταν οι κ.κ. Λίτσα και Αλεξάνδρα Κουντουρά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Γαλακτοβιομηχανία «ΚΡΙ ΚΡΙ Α.Ε.», ως Μέγας Χορηγός της, προσέφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους το γευστικό και συνάμα θρεπτικό παγωτό «Super Spoon», ενώ η εταιρεία «ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε.»,ως Υποστηρικτής της, παρείχε σε όλους μαθητές ειδικές προσφορές για κινητή τηλεφωνία και ίντερνετ. Τέλος, την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης ανέλαβε προσωπικά ο κ. Χρήστος Αντωνίου από το Studio Photometro. Το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του ΜΓΣ Πανσερραϊκού ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης στέλνοντας το μήνυμα ότι «Το σερραϊκό μπάσκετ ενωμένο έστειλε μήνυμα ζωής στη νεολαία του τόπου μας, και όχι μόνο!».