Η Motul χορηγός του Rally Dakar 2018

Global Sports Business Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 20:08
Η Motul χορηγός του Rally Dakar 2018

H Motul προετοιμάζεται για άλλη μια φορά να είναι χορηγός στο θρυλικό Dakar Rally, με τη διαφορά ότι το 2018 η συνεργασία αυτή γίνεται ακόμα πιο δημιουργική, φτάνοντας ως τη Νότια Αμερική και την καρδιά του Rally, όπως ποτέ άλλοτε!

Η εμπλοκή της Motul θα είναι ακόμα μεγαλύτερη το 2018 καθώς γίνεται πλέον ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες της A.S.O., του διοργανωτή του Dakar, συνεχίζοντας τις δεσμεύσεις της προς τους κλασικούς αγώνες αντοχής όπως τα: 24 Hours of Le Mans, Isle of Man Tourist Trophy, Roof of Africa στο Lesotho και Carrera Panamericana στο Μεξικό.

Η Motul όχι μόνο θα στηρίξει τους τεχνικούς της συνεργάτες σε αυτήν την δύσκολη πρόκληση - μια από τις πιο εξαντλητικές για τους αναβάτες και τις μηχανές - μέσω της παροχής προϊόντων υψηλής απόδοσης και της παρουσίας στο χώρο τεχνικών της, αλλά θα υποστηρίξει και όλο το πνεύμα της διοργάνωσης.

Με ανατρεπτικές καινοτομίες και πρωτοποριακό πνεύμα, η Motul θα διαθέτει ένα "Κινητό Εργαστήριο" διαθέσιμο σε κάθε καταυλισμό για όλους τους αγωνιζόμενους, ως εργαστήριο χημικής ανάλυσης λιπαντικών.

Είναι η πρώτη που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας στο Rally Dakar ενώ δύο τεχνικοί εμπειρογνώμονές της θα είναι σε ετοιμότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια του event για να αναλύουν τα αποτελέσματα και να δίνουν συστάσεις στις ομάδες.

Original by Motul, 2018 - στο αρχικό πνεύμα του Dakar

Οι διοργανωτές αποκαλούν το Dakar " the mother of all rally-raids " και ο αγώνας θα είναι σκληρός και αμείλικτος, ειδικά για τους λίγους τολμηρούς – ίσως και λίγο τρελούς– που συμμετέχουν στην κατηγορία που ήταν γνωστή ως Malle Moto, και πλέον ονομάζεται  Original by Motul, 2018.

Σε αυτή την κατηγορία οι αναβάτες δεν λαμβάνουν απολύτως καμία βοήθεια και πρέπει να φροντίζουν οι ίδιοι τη μηχανική συντήρηση της μοτοσυκλέτας τους και να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τα προβλήματα που πιθανώς να προκύψουν.

Αγωνίζονται διαρκώς ενάντια στην έλλειψη επαρκούς προετοιμασίας, την έλλειψη ύπνου και ξεκούρασης, έχοντας μόνο την ελπίδα ότι τίποτα από αυτά δεν θα τους αναγκάσει να βγουν εκτός αγώνα.

Η Motul θα βοηθήσει τους αναβάτες με μια πλήρως εξοπλισμένη εγκατάσταση στους καταυλισμούς, όπου θα μπορούν να κοιμηθούν και να εργαστούν, παρέχοντάς τους προϊόντα για τις μοτοσυκλέτες τους και άλλες βασικές προσωπικές ανέσεις.

Αυτοί οι “adventurers” ενστερνίζονται τις βασικές αξίες το Dakar και, ρίχνοντας τα φώτα προς αυτή την κατεύθυνση, το Original by Motul θα είναι το μέσο προβολής των καθημερινών περιπετειών τους.

Η σχέση με τους λάτρεις του Dakar γίνεται ακόμα πιο δυνατή!

Το 2018 η Motul θα εξιστορήσει τις εμπειρίες των πιο γενναίων και πιο ικανών αθλητών (όλων των κατηγοριών), μεταδίδοντας το βίντεο της επικής τους εμπειρίας από το Dakar.

Κάτι τέτοιο αντανακλά πλήρως τις ανθρώπινες αξίες που μοιράζεται η Motul με το Dakar και θα δημιουργήσει ένα νέο επίπεδο αλληλεπίδρασης για τους φίλους του αθλήματος, που θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν πιο ενεργά.

Οι οπαδοί από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν για το Epic Story από τη Motul, ενδυναμώνοντας το όνομα του νέου, μεγάλου σημαντικού συνεργάτη του Dakar στο μυαλό των 2,3 εκατομμυρίων που παρακολουθούν αυτό το σημαντικό γεγονός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Τα videos του Epic Story θα γίνουν share στις σελίδες Facebook, Twitter και Instagram του Dakar και οι followers θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν για το αγαπημένο τους.

Όλες οι λεπτομέρειες για τη διοργάνωση του Rally Dakar 2018, βρίσκονται αναρτημένες στη σελίδα της Motul: http://www.motul.com/gr/el/news/events-racing/motul-takes-on-the-dakar-in-more-depth-than-ever-before