Στη ΦΙΦΑ αισιοδοξούν πως θα πιάσουν τον στόχο των 5,5 δισ. δολ.

Global Sports Business Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 17:01
Στη ΦΙΦΑ αισιοδοξούν πως θα πιάσουν τον στόχο των 5,5 δισ. δολ.

Παρά το γεγονός πως πολύ εμπορικές ομάδες, όπως αυτές της Ιταλίας και των ΗΠΑ, δε θα βρεθούν στη Ρωσία για το Μουντιάλ και την ίδια ώρα οι χορηγοί δε θεωρούν ελκυστική τη συνεργασία με τη ΦΙΦΑ, οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δηλώνουν σίγουροι πως τουρνουά του καλοκαιριού θα παράξει έσοδα 5,5 δισ. δολαρίων, όσα δηλαδή και ο στόχος που έχει τεθεί.

Ο αποκλεισμός της Ιταλίας από την τελική φάση του Μουντιάλ θα κοστίσει αρκετές δεκάδες εκατομμύρια στη ΦΙΦΑ, αφού από την ιταλική αγορά προκύπτουν μερικά από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά συμβόλαια. Την ίδια ώρα, εκτός έμεινε και η εθνική των ΗΠΑ, που μπορεί να μην είναι από τις καλύτερες ομάδες εντός αγωνιστικών χώρων αλλά κουβαλάει πίσω της μία τεράστια οικονομία. Ο αποκλεισμός της θα οδηγήσει τις εταιρείες που ήθελαν να γίνουν χορηγοί του Μουντιάλ στο να αλλάξουν γνώμη.

 

Διαβάστε περισσότερα στο BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.