Παναθηναϊκός: Τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ, αλλά με αναστολή

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 20:16
Παναθηναϊκός: Τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ, αλλά με αναστολή

Η ΟΥΕΦΑ τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με τριετή αποκλεισμό απ΄΄ο τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω οικονομικών οφειλών, ωστόσο στους «Πράσινους» δόθηκε προθεσμία τριών μηνών ώστε να επιλύσουν τις πολλές εκκρεμότητες.

Σημαντική χρονική παράταση από την UEFA πήρε ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να διευθετήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του. Οι «πράσινοι» μετά την ακροαματική διαδικασία που ολοκληρώθηκε σήμερα (12/12) στη Γενεύη, πήραν παράταση από την αρμόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας έως την 1η Μαρτίου. Εάν μέχρι τότε δεν έχουν τακτοποιήσει όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν, τότε θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό ενός έτους από την UEFA με τριετή διάρκεια.

Τους «πράσινους» εκπροσώπησαν ο γενικός διευθυντής, Αγησίλαος Τουμαζάτος, και ο νομικός της ΠΑΕ, Άλκης Παπαντωνίου. Η υπόθεση ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς τα κριτήρια της UEFA σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ αυστηρά κι αυτό ήταν κάτι που φάνηκε με την αρχική πρόταση της επιτροπής που πρότεινε να μην δοθεί χρόνος στο «τριφύλλι» περισσότερος από την 31η Ιανουαρίου. Μάλιστα, οι «πράσινοι» δεν θα είχαν έως τότε ούτε τη δυνατότητα διακανονισμού.

Η τελική απόφαση, όμως, ήταν διαφορετική. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έλαβαν τη σχετική κοινοποίηση από το αρμόδιο όργανο και, πλέον, η προσπάθεια της ελληνικής ομάδας στρέφεται στην εξεύρεση λύσης μέχρι την 1η Μαρτίου, ενώ της δόθηκε και η δυνατότητα του διακανονισμού.
Επίσης, πολύ σημαντικό ήταν και το γεγονός ότι δεν απαγορεύτηκαν οι μεταγραφές στην περίοδο του Ιανουαρίου, άσχετα εάν η οικονομική δυνατότητα της ΠΑΕ είναι τέτοια που είναι πάρα πολύ πιθανό να μην γίνει καμία κίνηση.

Σε περίπτωση που οι «πράσινοι» δεν αποδειχθούν συνεπείς μέχρι την 1η Μαρτίου (πληρώνοντας ή, διακανονίζοντας τα χρέη που υπάρχουν) εκτός του ότι δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι σαφές ότι θα κινδυνέψουν άμεσα με αφαιρέσεις βαθμών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Διαβάστε Επίσης:  Σταματάει την προσπάθειά του για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

 

Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται…BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.