Το Bitcoin μπαίνει δυνατά και στον χώρο του αθλητισμού

Global Sports Business Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 13:54
Το Bitcoin μπαίνει δυνατά και στον χώρο του αθλητισμού

Εταιρεία που διαχειρίζεται συναλλαγές με Bitcoin έκλεισε μεγάλη χορηγική συμφωνία με ομάδα χόκεϊ επί πάγου της Δανίας, ενώ αθλητής της ομάδας θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία που θα πληρώνεται αποκλειστικά στο γνωστό κρυπτονόμισμα, σε ένα deal που δείχνει πως το Bitcoin μπαίνει δυνατά και στον χώρο του αθλητισμού.

Ακόμα και όσοι δεν ασχολούνται ιδιαιτέρως με την διεθνή οικονομία, το τελευταίο διάστημα θα έχουν ακούσει για το Bitcoin. Το πιο γνωστό από τα λεγόμενα κρυπτονομίσματα βρίσκεται συνεχώς στο κέντρο της προσοχής, τόσο με την συνεχώς αυξανόμενη αξία του όσο και με την όλο και μεγαλύτερη χρήση του από εταιρείες, οργανισμούς, κλπ. Όλα αυτά παρά το γεγονός πως πολλοί ειδικοί θεωρούν πως θα αποδειχθεί «φούσκα».

Από την στιγμή που τα χρήματα παίζουν κομβικό ρόλο στον επαγγελματικό αθλητισμό, το Bitcoin, αργά ή γρήγορα, θα έμπαινε και στην αθλητική βιομηχανία. Ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα, όπως για παράδειγμα η εμπορική συμφωνία του Λιονέλ Μέσι με την εταιρεία Sirin Labs, η οποία ειδικεύεται στον να κατασκευάζει ηλεκτρονικές συσκευές που εγγυώνται την ασφάλεια κατά την διάρκεια διαδικτυακών συναλλαγών.

 

Διαβάστε περισσότερα στο BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.