Τόκιο 2020: Κατά ακόμα 300 εκατ. μειώθηκε το κόστος

Global Sports Business Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 12:41
Τόκιο 2020: Κατά ακόμα 300 εκατ. μειώθηκε το κόστος

Οι διοργανωτές του Τόκιο 2020ανακοίνωσαν προϋπολογισμό ύψους 12,6 δισ. δολαρίων για τους επόμενους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι μειωμένος  κατά 300 εκατ. δολάρια από τις προβλέψεις που έγιναν νωρίτερα εφέτος, και δήλωσαν ότι στοχεύουν περισσότερες περικοπές σε μια προσπάθεια να μειωθεί η επιβάρυνση των Ιαπώνων φορολογουμένων.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων εργάζονται για να μειώσουν το κόστος, έπειτα από την παρουσίαση μελέτης πέρυσι, που  προειδοποίησε ότι τα έξοδα θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τέσσερις φορές από την αρχική εκτίμηση, όταν έγινε στη διαδικασία υποβολής προσφορών.
 
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) επιθυμεί το Τόκιο να αποτελέσει καλό παράδειγμα μειώνοντας το κόστος για τις μελλοντικές υποψήφιες πόλεις.
 
«Θέλουμε να  διοργανώσουμε φανταστικούς Αγώνες αλλά ταυτόχρονα ... δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε δημόσιο χρήμα και αν μπορούμε να το ενισχύσουμε», δήλωσε ο  οικονομικός διευθυντής του Tokyo 2020, Χιντεμάσα Νακαμούρα. «Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να μειώσουμε περαιτέρω το κόστος».
 
Η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκυο αντιπροσωπεύει τα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια από τον τελευταίο προϋπολογισμό και η κεντρική κυβέρνηση της Ιαπωνίας 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών.
 
«Εξακολουθούμε να εξετάζουμε συνολικά τους Αγώνες με μεγάλο στόχο τη συνολική μείωση του κόστους και στη διαδικασία χρειαζόμαστε μια σαφή εξήγηση που να είναι πειστική, όχι μόνο για τους πολίτες του Τόκιο αλλά για όλους τους Ιάπωνες πολίτες», δήλωσε ο επίτροπος της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο Τσετσούσι Κογιάμα, σε συνέντευξη Τύπου.
 
Ο πρώτος προϋπολογισμός, που  παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, υπολογίστηκε σε 14 δισ. δολάρια, ενώ ο τρίτος έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το Δεκέμβριο του 2018.
 
Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ,  Τζον Κόατες, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ήταν σίγουρος ότι θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση πριν από τους Αγώνες, αλλά προειδοποίησε ότι οι διοργανωτές πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.
 
Ο  οικονομικός διευθυντής του Tokyo 2020,  Χιντεμάσα Νακαμούρα, δήλωσε ότι ήθελε να δημιουργήσει ένα σχέδιο που θα κάνει τον Κόατες να πει: «Έχετε κάνει καλή δουλειά».
«Νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να συρρικνωθεί το κόστος περαιτέρω στον τρίτο προϋπολογισμό και να συνεχιστεί αυτό στον τέταρτο», δήλωσε ο Νακαμούρα.