Ως το 2030 τα αποκλειστικά δικαιώματα του ΟΠΑΠ

Αθλητισμός & Επιχειρήσεις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 13:32
Ως το 2030 τα αποκλειστικά δικαιώματα του ΟΠΑΠ

Παράταση έως το 2030 πήρε ο ΟΠΑΠ για την αποκλειστική χρήση υπηρεσιών στοιχηματισμού και διαχείριση των τερματικών VLT (Video Lottery Terminals), από την Κομισιόν.

«Ο ΟΠΑΠ θα καταβάλει κατάλληλο τίμημα για τα αποκλειστικά δικαιώματα και την άδεια εκμετάλλευσης VLT και ότι, συνεπώς, δεν αποκομίζει αθέμιτο οικονομικό πλεονέκτημα», κατέληξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η Ελλάδα συνεργάσθηκε πλήρως με την Επιτροπή για να εξασφαλιστεί ότι ο ΟΠΑΠ δεν θα αποκομίσει αθέμιτα οικονομικά πλεονεκτήματα από την παράταση της ισχύος των αποκλειστικών του δικαιωμάτων και της άδειας εκμετάλλευσης βιντεοτερματικών λαχειοφόρου αγοράς. H Επιτροπή, ως εκ τούτου, ενέκρινε τα μέτρα αυτά βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις. Αυτό καθιστά δυνατή την έγκαιρη ιδιωτικοποίηση του φορέα τυχερών παιχνιδιών», δήλωσε ο Χοακίν Αλμούνια, αρμοδιος για τον ανταγωνισμό Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Επιπλέον,  βάσει της συμφωνίας, ο ΟΠΑΠ θα καταβάλλει τέλος έως και 5% των ακαθάριστων εσόδων από τα 35.000 τερματικά βιντεολόττο, για τα οποία θα του χορηγηθεί αποκλειστική άδεια εκμετάλλευσης έως το 2022, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή αρχή ανταγωνισμού.