Τελευταίες Ειδήσεις Big Business

Τα οικονομικά προβλήματα της εκδοτικής επιχείρησης Ίριδα, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην έκδοση αρκετών Κυριακάτικων εφημερίδων, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ιδίως σε όσες δεν έχουν εναλλακτική λύση είτε για το κύριο σώμα της έκδοσης είτε πολύ περισσότερο για τις ένθετς εκδόσεις τους.

Συγκεκριμένη πρόταση για την κατάργηση της Συνθήκης των Εγγυήσεων και των παρεμβατικών δικαιωμάτων τρίτης χώρας και αντικατάστασή τους με ένα μηχανισμό παρακολούθησης και υλοποίησης των συμφωνιών παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Τη διανομή μερίσματος 0,0892 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ. Το 2017 αποτελεί την πρώτη χρονιά οικοδόμησης και ανάπτυξης του νέου ΟΛΠ, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Capt Fu Chengqiu.

Εάν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα εφαρμόζεται κανονικά, τότε η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές αργότερα φέτος  ή στις αρχές του 2018, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης. Ο τζίρος κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα.

Στην προκήρυξη 54 θέσεων μόνιμου προσωπικού ή προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Από την Τετάρτη 5 Ιουλίου ξεκινάει η πρώτη περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τη δράση: «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β κύκλος).

Την ανάγκη να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους για την εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυσνης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντέλια Βελκουλέσκου.

Το 2017 εντείνεται η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΤΕπ σε προγράμματα όπως απευθείας δανεισμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές, στήριξη των δήμων και νέες σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας. Συνολικά, οι εκταμιεύσεις γι' αυτήν τη χρονιά αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,8 δισ. ευρώ.

Στην ίδρυση ενός νέου κόμβου εξυπηρέτησης ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Βουλγαρίας, μέσω των υπηρεσιών του «Greek International Desk», προχωρά η Postbank, θυγατρική του Ομίλου Eurobank, στη Βουλγαρία.

Το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα έδωσε η Γερμανία, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής, η οποία συζήτησε παρουσία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup.

Στην Ελλάδα καταγράφονται οι χαμηλότερες τιμές πώλησης ακινήτων της Ευρώπης, ενώ η πρόβλεψη για την πορεία των αξιών διαμερισμάτων το 2017 είναι ότι θα υπάρξουν σταθεροποιητικές τάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της RE/MAX Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 18 χωρών.

Βελτίωση οικονομικών μεγεθών, αύξηση εξαγωγών, αλλά και ενίσχυση του μεριδίου αγοράς της στην ελληνική αγορά, πέτυχε το 2016 η Βορειοελλαδική γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ. Η γενική συνέλευση θα διανείμει μέρισμα 0,09 ευρώ ανά μετοχή.

Τη δημιουργία του «Ελληνικού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας», μέσω επένδυσης ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η εταιρεία κλάδου τροφίμων ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ.

(upd)Η ανάπτυξη και η φυγή της χώρας προς τα εμπρός περνάει μόνον μέσα από τον ιδιωτικό τομέα, τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, στη εκδήλωση για την έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου, στο Χρηματιστήριο.

Σελίδα 1 από 2720