Τελευταίες Ειδήσεις Big Business

Πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να καταβληθεί  το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους οι αιτήσεις των οποίων εγκρίθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου. Το βοήθημα θα κυμαίνεται από 200 έως και 900 ευρώ.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης ανεργίας στην Ελλάδα μειώθηκε στο 20.5% τον Σεπτέμβριο, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από το 2011, επισημαίνει ο οργανισμός Economist Intelligence Unit (EIU) του περιοδικού «Economist».

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ηλεκτρονικό εμπόριο δίνουν, πλέον, όλο και περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι σταδιακά γίνονται πιο “ώριμοι” ψηφιακά και μάλιστα, στρέφονται - όλο και περισσότερο - σε ελληνικά online καταστήματα.

Στο γνωστό ζήτημα της πώλησης πολεμικού υλικού αναφέρθηκε ξανά η Νέα Δημοκρατία, αυτή τη φορά ερωτώμενη αν ο υπουργός άμυνας, Πάνος Καμμένος, γνώριζε πως πολεμικό υλικό παρασκευής της εταιρείας του Βασίλη Παπαδόπουλου χρησιμοποιήθηκε από τον ISIS. Για παράνοια κάνει λόγο στην απάντησή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

(upd 16:50) Η συνεργασία των τεσσάρων χωρών και η βουλγαρική προεδρία μας δίνουν μια ευκαιρία να αναδείξουμε τις κοινές πεποιθήσεις και ιδέες, και να αναδείξουμε την «ατζέντα της Θεσσαλονίκης» του 2003 για το μέλλον των Βαλκανίων, σχολίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της 2ης τετραμερούς συνόδου Ελλάδας – Βουλγαρίας - Σερβίας - Ρουμανίας, στο Βελιγράδι. Στη σύνοδο επιβεβαιώθηκε η κοινή στήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας καθώς και η περαιτέρω οικονομική συνεργασία των 4 χωρών.

«Η λιτότητα δεν μπορεί να μειώσει το δημόσιο χρέος. Η Ελλάδα χρειάζεται στρατηγική ανάπτυξης με σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Η μείωση του χρέους περνά μέσα από την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Τράπεζες, ιδιωτικοποιήσεις, ενέργεια και Δημόσιο είναι τα 4 σημεία - κλειδιά στα οποία καλείται να ανταπεξέλθει επαρκώς η κυβέρνηση, προκειμένου όχι μόνο να επιτύχει την πολιτική συμφωνία για την 3η αξιολόγηση στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, αλλά και σε βάθος χρόνου τη μεγάλη συμφωνία εξόδου από την επιτροπεία τον Μάιο - Ιούνιο του 2018. Με δύο εξ αυτών συνδέεται άμεσα ο ESM.

Νέες αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα αναρτήθηκαν μόλις τρεις μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας, ενώ η πληρωμή έχει προγραμματιστεί για 15 Δεκεμβρίου. Ανατροπή για τους δικαιούχους άνω των 70 ετών.

Συνεχίζεται στο Βελιγράδι η 2η τετραμερής σύνοδος Ελλάδας-Βουλγαρίας- Σερβίας-Ρουμανίας. Πρωινή συνάντηση θα έχει ο 'Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους υπόλοιπους ηγέτες, με επίκεντρο τη διεύρυνση της ΕΕ.

Η επίσκεψη Ερντογάν είναι ιστορική και διαμορφώνει μια νέα θετική αφετηρία και δυναμική για την προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας, αρκεί να τηρηθεί ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, είναι η αποτίμηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Την τυπική ολοκλήρωση της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης του ιστορικού ξενοδοχείου Kings Palace, ιδιοκτησίας του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας πρώην εργαζομένων ΑΤΕ (ΑΤΠΠΕ ΑΤΕ) ανακοίνωσε η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε.

Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 19:11

Στον Σφακιανάκη ο έλεγχος της Speedex

Στον κλάδο των ταχυμεταφορών εισέρχεται η εταιρεία Σφακιανάκης, καθώς απέκτησε το 49,55% των μετοχών της Speedex A.E., τις οποίες κατείχε η εταιρεία Fourlis Συμμετοχών και το ποσοστό της διαμορφώνεται πλέον στο 99,1%.

Τις δικές του απαντήσεις στο ερώτημα «Γιατί δεν λειτουργούν οι θεσμοί», που είναι και το θέμα του συνεδρίου που οργανώνει η «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς» έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, εστιάζοντας στην σχέση των θεσμών με την οικονομία.

Χρηματοδότηση 32 εκατ. ευρώ εξασφαλίζουν φέτος, για πρώτη φορά από το 2013, οι 13 Περιφέρειες της χώρας, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη.

Το πραγματικό ΑΕΠ στην Ελλάδα ενισχύθηκε σε τριμηνιαία βάση για 3ο συνεχές τρίμηνο, ωστόσο ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης σημείωσε επιβράδυνση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, αναφέρουν οι αναλυτές της Eurobank στο εβδομαδιαίο τεύχος «7 ημέρες Οικονομία».

Σελίδα 1 από 2988