Τελευταίες Ειδήσεις Big Business

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την αναβαθμισμένη γεωπολιτική μας θέση και την ανάγκη στήριξης την επόμενη περίοδο, διπλωματικά, οικονομικά και αμυντικά, σημειώνει ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πένς στον Λευκό Οίκο.

Οι προοπτικές ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων, με έμφαση στον τουρισμό και στην υγεία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με την Σλοβάκα πρέσβη Iveta Hricova.

Την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με έναν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα είναι προοδευτικός, προανήγγειλε σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στο 18ο συνέδριο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Prodexpo.

Τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα ως παγκόσμιος, ελκυστικός προορισμός για τουρισμό και για επενδύσεις, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στην ομιλία της στο συνέδριο της Prodexpo.

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 17:47

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πενς - Τσίπρα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο.

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 17:44

ΧΑ: Νέες απώλειες, με χαμηλό τζίρο

Νέες απώλειες κατέγραψε τελικά η χρηματιστηριακή αγορά, η οποία ενδοσυνεδριακά κινήθηκε με θετικό πρόσημο. Ο τζίρος υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα. Οι τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και οι δηλώσεις με τον κ. Τραμπ βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το δομημένο περιβάλλον, στη Βουλή.

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος», το οποίο αφορά στα αυθαίρετα, και προβλέπει, μεταξύ άλλων, μείωση παραβόλων και προστίμων.

Το ζήτημα της δημιουργίας ενός μηχανισμού για την ενιαία είσπραξη από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, συζητήθηκε μεταξύ άλλων σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Η πρόταση για τη δημιουργία ενός ενιαίου ψηφιακού χάρτη με όλες τις θεσμικές γραμμές βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησαν σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Ο λογαριασμός του Brexit κυμαίνεται μεταξύ 50 και 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά τις ανεπίσημες εκτιμήσεις που δίνονται από τις Βρυξέλλες και απορρίπτοντας τα «ψίχουλα» που προτείνει το Λονδίνο.

Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε πάρα πολλά στις ΗΠΑ, υποστήριξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο ρ/σ Real FM. Αναφερόμενος στα F-16, είπε είναι τραγικό να δίνεις τέτοιο πεσκέσι στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία.

Σε συναπόφαση κατέληξαν οι ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) και Ελλάδας (ΡΑΕ) για την προώθηση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή της Κύπρου προς την Ελλάδα, καθώς και για τον διασυνοριακό επιμερισμό κόστους έργου.

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα παρουσιάστηκε στις συναντήσεις που είχε χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με επιχειρηματίες και επενδυτές.

«Είστε η μόνη δύναμη που αμφισβητείτε την σταθεροποίηση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, απευθυνόμενος, από το βήμα της Βουλής, στη ΝΔ.

Σελίδα 1 από 2930