Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τακτική γενική συνέλευση των μετόχων των Ιχθυοτροφείων Σελόντα, για να εγκρίνουν, μεταξύ άλλων, τις εγγυήσεις που παρείχε το Διοικητικό Συμβούλιο υπέρ θυγατρικών και συνδεδεμένων εταιρειών του Ομίλου.

Νέο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο εκλέχθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (Mega Channel) που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Αύξηση κεφαλαίου, ύψους 25 εκατ. πρότεινε ο εκπρόσωπος της Dimera του Ιβάν Σαββίδη.

Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα στις καμένες περιοχές από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Επίσης, σε μια βδομάδα θα έχει γίνει η οριοθέτηση των καμένων περιοχών με τη χρήση και δορυφορικών εικόνων.

Ουδεμία αύξηση αγροτικών τιμολογίων ή ΕΤΜΕΑΡ έχει πραγματοποιηθεί, διευκρινίζει η ΔΕΗ, σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διαμαρτυρίες αγροτών από την περιοχή της Λάρισας περί αυξήσεως των αγροτικών τιμολογίων και ειδικότερα του τέλους υπέρ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η ενεργοποίηση του δεύτερου ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», ύψους 61 εκατ. ευρώ, μετά την κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης. Ενισχύονται πάνω από 6.000 νοικοκυριά.

O γερμανικός αερομεταφορέας Air Berlin βρίσκεται σε συνομιλίες με τρεις αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Lufthansa, αναζητώντας αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Τόμας Βίνκελμαν στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), χωρίς να δίνει συγκεκριμένα ονόματα.

 «Μπλόκαραν» τα έργα κατασκευής οκτώ αιολικών πάρκων και 73 ανεμογεννητριών, στη περιοχή Καφηρέα του Δήμου Καρύστου Εύβοιας, με προσωρινές διαταγές του προεδρεύοντα του θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντιπροέδρου, Ιωάννη Γράβαρη.

Η Τουρκία, η Αυστρία και η Γερμανία είναι οι τρεις χώρες, στις οποίες η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom οφείλει, χάρη στην αυξημένη ζήτηση σε φυσικό αέριο, τις εξαγωγές ρεκόρ φυσικού αερίου, σύμφωνα με την λογιστική έκθεση της εταιρείας που αφορά το δεύτερο τρίμηνο.

(upd)Δεν επηρεάζονται οι δασικοί χάρτες από τις πυρκαγιές, οι καμένες περιοχές κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες και δεν τροποποιείται η χρήση τους, τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 12:44

Στον Μαρινάκη και επίσημα το 22,11% του Mega

Την απόκτηση 22.287.362 μετοχών του Τηλέτυπου (Mega), οι οποίες αντιστοιχούν στο 22,11% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ανακοίνωσε και επίσημα μέσω του ΧΑ, η Άλτερ Έγκο, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δεσμευτικό προσύμφωνο για την απόκτηση του 80% των μετοχών της εταιρείας Ναυσικά, έναντι τιμήματος 17,174 εκατ. ευρώ, υπέγραψε η ξενοδοχειακή πλατφόρμα της Grivalia, Grivalia Hospitality S.A., που εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Η Grivalia ανέλαβε και την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων ύψους 12,32 εκατ. ευρώ.

Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση σήμερα όσον αφορά στη μεγάλη πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής, καθώς οι πυροσβέστες, μετά από μια ακόμη ολονύκτια μάχη, κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της στο Πολυδένδρι. Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά στην Ηλεία.

Τρία ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται μεταξύ των 500 καλύτερων του κόσμου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (ARWU), τη γνωστή και ως «Κατάταξη της Σαγκάης».  Το Εθνικό και Καποδιστριακό, το Αριστοτέλειο Θες/νίκης και το Εθνικό Μετσόβιο.

Σελίδα 1 από 717