Τραπεζικοί χιτώνες

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012 13:00
Τραπεζικοί χιτώνες

Δεν πήραν τελικά απόφαση οι Γάλλοι της Credit Agricole για την πώληση ή μη της Εμπορικής Τράπεζας, καθώς αναμένουν ευρύτερες αποφάσεις από την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Όσο για τους τρεις υποψήφιους (Εθνική, Eurobank και Alpha) και σε σχέση με το ποιος προηγήθηκε των ανταγωνιστών του, για να μην απορείτε και ψάχνετε άδικα ή κυνηγάτε ανέμους, προσθέτω απλώς ότι οι πρώτες συζητήσεις έγιναν εδώ (σε πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο, επί τριήμερο), οι επόμενες στον… Σηκουάνα (περίπου) και εν συνεχεία άρχισε η «εξέταση των στοιχείων» και… χαρτοφυλακίων, θα προσέθετα, για να είμαστε ακριβείς.

 

Κάπου εκεί ενεπλάκη ο… πρώτος τρίτος παίκτης μεταξύ Εθνικής και Credit Agricole, αλλά πολύ γρήγορα αντελήφθη ότι ήταν «ανεπιθύμητος στην παρέα» και απεχώρησε. Ο… δεύτερος τρίτος παίκτης, ουσιαστικά βρέθηκε στο προσκήνιο, ενεργώντας κυρίως ως… πρόσωπο και εν συνεχεία ως τράπεζα. Αλλά, προς το παρόν, δεν έχει απαντήσεις. Προέχει το ΤΧΣ και οι θελήσεις των βασικών μετόχων ή αυτών που απέμειναν, τέλος πάντων…

 

Χρίστος Γ. Τσατσαρώνης