Στο Λουξεμβούργο μεταφέρει την έδρα της η ΦΑΓΕ!

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 09:29
Στο Λουξεμβούργο μεταφέρει την έδρα της η ΦΑΓΕ!

Στο Λουξεμβούργο μεταφέρει την έδρα της η ΦΑΓΕ, δημιουργώντας εταιρεία συμμετοχών κάτω από την οποία τοποθετούνται οι δύο διαχωρισμένοι βραχίονες δραστηριοτήτων του ομίλου.

Η μεν δραστηριότητα στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται μέσω της, θυγατρικής πλέον, ΦΑΓΕ Dairy Industry s.a. (πρώην μητρική εταιρεία του ομίλου), ενώ οι δραστηριότητες του εξωτερικού αντιπροσωπεύονται μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής FAGE Luxembourg S.a r.l.

Όπως αναφερουν πληροφορίες της αγοράς, οι αδελφοί Γιάννης και Κυριάκος Φιλίππου της ΦΑΓΕ, πραγματοποίησαν τελικά αυτό που σχεδίαζαν εδώ και καιρό, την μεταφορά της έδρας τους, εξαιτίας των στρεβλώσεων της ελληνικής αγοράς, αλλά και του ότι το 70% του τζίρου της γαλακτοβιομηχανίας προέρχεται από τις εκτός συνόρων αγορές.

Τη λύση της μετακόμισης στο εξωτερικό ή του περιορισμού των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα εξετάζουν εδώ και καιρό και άλλοι επιχειρηματίες.

Ο Ο. Κυριακόπουλος της S&B έχει απειλήσει εδώ και καιρό με μεταφορά της έδρας του, ενώ ένα τέτοιο ενδεχόμενο -αν και ο ίδιος το έχει διαψεύσει- φέρεται να εξετάζει και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita. Μεταξύ των ονομάτων, τα οποία έχουν κατά καιρούς ακουστεί, ότι εξετάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι ο Τιτάνας, αλλά και η JP Άβαξ.