Η κρίση δεν έπληξε τα My Market και τον όμιλο Μετρό

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 12:00
Η κρίση δεν έπληξε τα My Market και τον όμιλο Μετρό

Πάνω από τον περυσινό τζίρο των 682 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα είναι τα φετινά έσοδα του ομίλου My Market - Μετρό, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα και επιδεινώνεται ημέρα με την ημέρα.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου Αριστοτέλη Παντελιάδη, o oποίος απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για την κερδοφορία του 2012, τονίζοντας ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά, κάτι τέτοιο θα ήταν παρακινδυνευμένο. Να σημειώσουμε, ότι πέρυσι ο όμιλος εμφάνισε κερδοφορία ύψους 17 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο δικτύου, διαχειρίζεται 54 σούπερ μάρκετ με την επωνυμία Μy Market και 42 σημεία cash & carry Μετρό.


Όπως αναφέρει ο κ. Παντελιάδης, παρά την οικονομική δυσχέρεια της αγοράς με τους καταναλωτές να πραγματοποιούν συνεχώς περικοπές στα έξοδά τους, ο όμιλος δεν σκοπεύει να παρεκκλίνει από το επενδυτικό του πλάνο. Το οποίο φέτος ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ και αφορά στο άνοιγμα 10 νέων καταστημάτων, από τα οποία ήδη έχουν εγκαινιαστεί τα 6 σημεία.


Συγκρίνοντας την πορεία των καταστημάτων λιανικής με αυτά της χονδρικής, ο Αριστοτέλης Παντελιάδης υποστήριξε ότι σαφώς τα δεύτερα πηγαίνουν καλύτερα, καθώς η «μικρή λιανική» στην οποία και απευθύνεται όπως τα mini market, τα εστιατόρια κ.λπ. τα επιλέγουν για τις αγορές λόγω των μειωμένων τιμών που προσφέρουν έως και 10% σε σχέση με τους αυτόνομους χονδρεμπόρους.

Να υπενθυμίσουμε ότι  το δίκτυο του ομίλου στη χονδρική πρωταγωνιστεί με μερίδιο αγοράς 50%.