Κ. Λουρόπουλος: O ΟΠΑΠ συνεχίζει την κερδοφόρο πορεία του

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 21:44
Κ. Λουρόπουλος: O ΟΠΑΠ συνεχίζει την κερδοφόρο πορεία του

Καθησυχαστικός προς τους ξένους επενδυτές και βέβαιος για την ικανοποιητική πορεία της κερδοφορίας του και στο μέλλον, εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κ. Λουρόπουλος.

 Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο γνωστό οικονομικό ειδησεογραφικό κανάλι Bloomberg, στο περιθώριο του 7ου ετήσιου ελληνικού Road Show στο Λονδίνο ο Κωνσταντίνος Λουρόπουλος ανέφερε ότι «διατηρούμε την αισιοδοξία μας για το μέλλον του ΟΠΑΠ τόσο όσο αφορά στις επιχειρηματικές προοπτικές, όσο και στην ήδη σημαντική συνεισφορά τoυ στην ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Λουρόπουλος τόνισε ότι οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ φτάνουν και φέτος στα 4 δις ευρώ, ενώ σημείωσε ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της κεφαλαιοποίησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς και ότι καταφέρνει να κρατά σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα την κερδοφορία του και τη μερισματική του πολιτική, παρά την κρίση.

Τα σχέδιά του για το μέλλον είναι «η απόκτηση της άδειας για τα λαχεία και το ξυστό, την επέκταση στο Internet, καταρχήν με τα υφιστάμενα παιχνίδια μας, και στις Παιγνιομηχανές». Οι στόχοι αυτοί αποτελούν μέρος ενός επενδυτικού προγράμματος, ίσως του μεγαλύτερου αυτή την περίοδο στη χώρα αλλά και διεθνώς στον κλάδο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Λουρόπουλου, το οποίο χρηματοδοτείται με ίδια κεφάλαια.

Τέλος, ο κ. Λουρόπουλος επισήμανε ότι ο ΟΠΑΠ δεν θα επηρεαστεί από την κατάσταση στη χώρα γενικότερα και από τις όποιες αποφάσεις της πολιτείας ειδικότερα.