Αλ. Σαρρηγεωργίου: 2 δισ. ευρώ, έχει χάσει η ασφαλιστική αγορά, κατά την περίοδο της κρίσης

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 19:53
Αλ. Σαρρηγεωργίου: 2 δισ. ευρώ, έχει χάσει η ασφαλιστική αγορά, κατά την περίοδο της κρίσης

Ποσό που, κατά τις εκτιμήσεις, ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ περίπου, έχει χάσει η ελληνική ασφαλιστική αγορά κατά την περίοδο της κρίσης, εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurolife Ασφαλιστικής, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

 Ο κ. Σαρρηγεωργίου, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας, ανέφερε ότι από τα 5,5 δισ. ευρώ, που ήταν το ιστορικό ρεκόρ παραγωγής ασφαλίστρων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς το 2009, το νούμερο έπεσε το 2013 στα 3,5 δισ. ευρώ. Για το 2013, όπως είπε, η συνολική παραγωγή μειώθηκε κατά περίπου 10% σε σύγκριση με το 2012, σημειώνοντας ωστόσο ότι η αγορά βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο σημείο της.

Όπως επεσήμανε, η ασφαλιστική αγορά το επόμενο διάστημα θα υποστεί αναταράξεις λόγω των πράξεων του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και της προετοιμασίας για την εφαρμογή της Οδηγίας Solvency II και εκτίμησε ότι μετά την 1η Ιανουαρίου 2016 η αγορά θα είναι διαφορετική και όσοι δεν είναι σωστοί επαγγελματίες (ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστές) δεν θα δραστηριοποιούνται σε αυτήν.