Στην κινεζική Lenovo η Motorola, έναντι 2,91 δισ. δολ.

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 12:33
Στην κινεζική Lenovo η Motorola, έναντι 2,91 δισ. δολ.

Τη συμφωνία εξαγοράς της αμερικανικής εταιρείας κινητών τηλεφώνων Motorola από τη Google έναντι του ποσού των 2,91 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε ο κινεζικός όμιλος ηλεκτρονικών ειδών, Lenovo Group.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τεχνολογική συμφωνία που έχει γίνει από κινεζική εταιρεία, με την οποία η Lenovo αποκτά πρόσβαση στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αμερικανική αγορά κινητών τηλεφώνων που κυριαρχείται από την Apple.

Για τη Lenovo είναι η δεύτερη μεγάλη συμφωνία επί αμερικανικού εδάφους σε λίγες ημέρες, καθώς την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία ηλεκτρονικών διαμετακομιστών (low - end server business) από την IBM έναντι 2,3 δισ. ευρώ.

Με την πώληση της Motorola, η Google σταματά τη βραχύβια δραστηριότητά της στην κατασκευή συσκευών κινητής τηλεφωνίας και σηματοδοτεί την αποχώρησή της από τη μεγαλύτερη εξαγορά που είχε κάνει έως σήμερα.

Σημειώνεται ότι η Google κατέβαλε το ποσό των 12,5 δισ. δολαρίων για την αγορά της Motorola το 2012. Η συμφωνία προβλέπει ότι η γιγαντιαία εταιρεία αναζήτησης στο Διαδίκτυο θα κρατήσει την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας της Motorola.