Προτίμησαν τη Β. Ελλάδα 500.000 Βούλγαροι τουρίστες

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 14:35
Προτίμησαν τη Β. Ελλάδα 500.000 Βούλγαροι τουρίστες

Μπορεί να αντιδρούμε στην βουλγαροποίηση της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας, αλλά φέτος ο τουρισμός της Βόρειας Ελλάδας, έζησε και από τους Βούλγαρους τουρίστες.

Τους χρειαστήκαμε πολύ το καλοκαίρι. Το τελευταίο δίμηνο του καλοκαιριού 500.000 Βούλγαροι πέρασαν τα σύνορα του Προμαχώνα και κατέκλυσαν στην κυριολεξία τις ακτές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Οι καλοί μας γείτονες μπήκαν στη χώρα μας με τα αυτοκίνητά τους και εκτός από πολυήμερες διακοπές, πολλοί έκαναν διακοπές και Σαββατοκύριακα.

Μόνο μέσα στον Σεπτέμβρη, με αφορμή την αργία της Εθνικής τους εορτής, μπήκαν στη χώρα μας περισσότεροι από 100.000 σύμφωνα με τα στοιχεία του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα. Βέβαια, το κίνητρό τους δεν ήταν μόνο οι ωραίες παραλίες μας και η κοντινή απόσταση, αλλά οι χαμηλές τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών των ξενοδοχείων και όλων των ειδών διατροφής.

Και δεν είναι μόνον οι Βούλγαροι. Οι περιοχές μας είχαν και μεγάλη προσέλευση τουριστών από τις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες, όπως Σέρβους, ενώ δεν ήσαν λίγοι και οι τουρίστες από Ρωσία, Ρουμανία και Πολωνία που προτίμησαν να έρθουν με οργανωμένα γκρουπ, κερδίζοντας καλύτερες τιμές. Έτσι, λοιπόν, οι φετινές απώλειες από το μέτωπο του τουρισμού διαμορφώνονται σε μονοψήφιο αριθμό, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις εκπροσώπων του κλάδου στην αρχή της σεζόν.