ΣΕΠΕ: Διακρίσεις ΟΤΕ και SingularLogic στα WITSA Awards/Ξανά αντιπρόεδρος Ευρώπης ο Σύρρος

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 18:32
ΣΕΠΕ: Διακρίσεις ΟΤΕ και SingularLogic στα WITSA Awards/Ξανά αντιπρόεδρος Ευρώπης ο Σύρρος

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) ανακοίνωσε την τιμητική διάκριση των δύο ελληνικών υποψηφιοτήτων, που υποβλήθηκαν από το Σύνδεσμο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των WITSA Global ICT Excellence Awards 2016, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 4 Οκτωβρίου, στη Μπραζίλια, της Βραζιλίας.

 Οι δύο υποψηφιότητες που διακρίθηκαν στην κατηγορία “Private Sector ICT Excellence Award”, είναι του Ομίλου ΟΤΕ και της SingularLogic.

Ο Γ. Σύρρος επανεξελέγη αντιπροέδρος Ευρώπης του Executive Committee του WITSA

Παράλληλα, στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών για το Executive Committee του WITSA της περιόδου 2016 - 2018, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, Γιάννης Σύρρος, επανεκλέχθηκε, για τρίτη συνεχόμενη φορά, Αντιπρόεδρος του WITSA για την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΟΤΕ βραβεύθηκε για το έργο του Data Center του Ομίλου Coca-Cola HBC στην Ελλάδα, το οποίο υποστηρίζει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες σε 28 χώρες.

Ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, Γρηγόρης Χριστόπουλος, δήλωσε: «Το data center του Ομίλου Coca-Cola Hellenic αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά έργα ΙCT στη χώρα, μία επένδυση ύψους 43 εκατ. ευρώ.

Η βράβευση αυτή αποδεικνύει γιατί ο Όμιλος ΟΤΕ αποτελεί συνεργάτη επιλογής για κάθε επιχείρηση που αναζητά τεχνολογικά προηγμένες και αξιόπιστες λύσεις ICT. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μέσα από τις εγκαταστάσεις και τα δίκτυά μας θα υποστηρίζουμε την επιχειρηματική λειτουργία ενός Ομίλου με τόσο μεγάλο εύρος δραστηριοποίησης».

Αντίστοιχα, η SingularLogic διακρίθηκε για την ταχύτατη, αξιόπιστη και ποιοτική συλλογή, επεξεργασία και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, που αναλαμβάνει και υλοποιεί από το 1981 έως σήμερα με μεγάλη επιτυχία, για το Υπουργείο Εσωτερικών.

Από την πλευρά της SingularLogic, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Σταύρος Κρασαδάκης, σχολιάζοντας τη βράβευση της εταιρίας, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτή τη διεθνή διάκριση, γιατί αποτελεί μια επιπλέον αναγνώριση των προσπαθειών που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για να υλοποιούμε ένα τόσο σημαντικό και πολύπλοκο διαχειριστικά και τεχνολογικά έργο με αξιοπιστία, και ακεραιότητα.

Στη χρονική αυτή περίοδο, επενδύαμε ανελλιπώς στη συνεχή αναβάθμιση των τεχνολογικών μας υποδομών, στη διαρκή εξέλιξη του λογισμικού, στην εισαγωγή καινοτόμων λύσεων, στην υψηλή κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών και διαδικασιών για έγκυρη και βελτιωμένη ταχύτητα των εκλογικών αποτελεσμάτων».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Τάσος Τζήκας, σχολιάζοντας τις σημαντικές διακρίσεις των ελληνικών υποψηφιοτήτων, τόνισε: «Η βράβευση και φέτος των ελληνικών υποψηφιοτήτων αποτελεί εκτός από μεγάλη διάκριση για τις εταιρίες, σημαντική τιμή για το ΣΕΠΕ, όσο και για τη χώρα μας.

Είμαστε υπερήφανοι που ελληνικές επιχειρήσεις ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματά τους, κατακτώντας διακρίσεις διεθνούς βεληνεκούς. Γεγονός που επιβεβαιώνει πως, παρά την κρίση και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, υπάρχουν αξιόλογα παραδείγματα ελληνικών επιχειρήσεων στον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, οι οποίες είναι ανταγωνιστικές αξιοποιώντας την καινοτομία και οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην οικοδόμηση ενός νέου σύγχρονου αναπτυξιακού μοντέλου.

Οι επιχειρήσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει δημιουργική, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που διαθέτει και επενδύοντας σε υψηλής κατάρτισης προσωπικό, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο τη διεθνή αγορά».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ, σημείωσε σχετικά με την επανεκλογή του κυρίου Γιάννη Σύρρου: “Η ανανέωση της θητείας του Γιάννη Σύρρου για ακόμη δύο χρόνια στη θέση του Αντιπροέδρου για την Ευρώπη αποτελεί αδιάψευστη επιβεβαίωση του διαχρονικού έργου του ίδιου αλλά και του ΣΕΠΕ, με στόχο την ανάδειξη της δυναμικής που διαθέτει ο κλάδος στη χώρα μας, καθώς και την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, Γιάννης Σύρρος τόνισε σχετικά: «Η εκλογή στην Αντιπροεδρία για την Ευρώπη στο Executive Committee του WITSA και μάλιστα για τρίτη συνεχή διετία, εκτός από σημαντική αναγνώριση, τόσο προσωπικά όσο και για το Σύνδεσμο, των προσπαθειών και αγώνων για παρουσία και συμμετοχή στο διεθνή στίβο των εξελίξεων της ψηφιακής οικονομίας, επιβεβαιώνει τη θέση που κατέχει και το ρόλο που μπορεί να διεκδικήσει στο μέλλον, ο Ελληνικός κλάδος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Στόχος μου είναι να συνεχίσω με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση και ένταση αυτήν την προσπάθεια».

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως οι υποψηφιότητες που υποβάλει ο ΣΕΠΕ, διακρίνονται για έκτη συνεχόμενη διοργάνωση στα WITSA Global ICT Excellence Awards, φτάνοντας συνολικά τα 10 βραβεία, καθώς από το 2006 έως το 2014, βραβεία έχουν λάβει: η Forthnet, το Χαμόγελο του Παιδιού, η Intralot, η Vodafone, η Cisco Hellas, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Τράπεζα Πειραιώς και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Πληροφορικής και Υπηρεσιών, WITSA, αποτελεί κοινοπραξία 80 συνδέσμων πληροφορικής απ’ όλο τον κόσμο, που σήμερα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας. Ο ΣΕΠΕ στηρίζει ενεργά τα WITSA Global ICT Excellence Awards, τα οποία απονέμονται ανά δύο έτη, με στόχο την ανάδειξη των επιχειρήσεων, που διαπρέπουν στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, σε παγκόσμιο επίπεδο.