ΟΛΘ: Επικεφαλής της κοινοπραξίας το fund DIEP με 47%, με 33% το Terminal Link και 20% ο Σαββίδης

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 17:46
ΟΛΘ: Επικεφαλής της κοινοπραξίας το fund DIEP με 47%, με 33% το Terminal Link και 20% ο Σαββίδης

Τη δέσμευσή της για την αναβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, μέσα από την υλοποίηση των απαιτούμενων επενδύσεων, δηλώνει η πλειοδότρια κοινοπραξία για το 67% ΟΛΘ. Στην κοινοπραξία συμμετέχουν το fund DIEP με 47%, το Terminal Link με 33% και η Belterra Investment του Σαββίδη με  20%. 

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η κοινοπραξία, αποκαλύπτει και τα ακριβή ποσοστά συμμετοχής κάθε εταιρείας στο τριμελές κοινοπρακτικό σχήμα, τα οποία έχουν ως εξής: το γερμανικό fund DIEP θα κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό στο υπό συγκρότηση joint venture, ήτοι 47%, η θυγατρική του γαλλικού κολοσσού CMA CGM, Τerminal Link, θα μετέχει με 33% και το υπόλοιπο 20% στη Belterra Investments του ομίλου Ιβάν Σαββίδη.

Στην ανακοίνωσή της, η κοινοπραξία εκφράζει ακόμη την «την ισχυρή δέσμευση να εργαστεί μεθοδικά, ώστε να καταστεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ουσιαστική πύλη εισόδου και μεταφορικό κέντρο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, τη Μεσόγειο, τη Βαλκανική Χερσόνησο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

«Η κοινοπραξία, έχοντας ως βασικά εφόδια την παρουσία και τη δυναμική της σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, δεσμεύεται να συμβάλλει στην αναβάθμιση του λιμανιού μέσα από την υλοποίηση των απαιτούμενων επενδύσεων στις υποδομές, τον εξοπλισμό, την καινοτομία, τους ανθρώπινους πόρους και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς και στη συνολική ανάπτυξη της επιχειρηματικής κοινότητας και στην οικονομική ευημερία της περιοχής [...]

Κύριο στόχο της επένδυσής μας αποτελεί η καθοριστική συμβολή στη συνολική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, με την υλοποίηση ενός τεράστιου επιχειρηματικού σχεδίου με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και την καθημερινότητά τους. Ξεκινάμε δυναμικά, λοιπόν, την υλοποίηση μιας από τις σημαντικότερες ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα, γεγονός που, με κάθε τρόπο, επιβεβαιώνει περίτρανα την εμπιστοσύνη μας στις δυνατότητες των Ελλήνων καθώς και στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της» καταλήγει η ανακοίνωση._