Η Lamda Development παρουσίασε το master plan για το Ελληνικό

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 20:11
Η Lamda Development παρουσίασε το master plan για το Ελληνικό

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα έγινε σήμερα από την Lamda Development η παρουσίαση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) για την ανάπλαση του Ελληνικού στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ).

Η παρουσίαση είθισται να πραγματοποιείται  πριν από την έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης και έγινε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας, Πέτης Πέρκα, στην οποία και υπάγεται το Γραφείο Ελληνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόντες ήταν όλα τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης, (οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων), υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων, ο Επενδυτής με τους συμβούλους έργου – μελετητές του, το ΤΑΙΠΕΔ, η Ελληνικόν ΑΕ, μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων και οι Δήμαρχοι Ελληνικού και Αλίμου.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν μια πρώτη αναλυτική ενημέρωση από την Lamda Development και τους μελετητές της για το σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού, με έμφαση στην ιδέα και την έμπνευση της ανάπλασης.

Πρώτα παρουσιάστηκε η αρχιτεκτονική μελέτη από την Foster and Partners με την ιδέα του σχεδιασμού. Ακολούθησε η πολεοδομική τεκμηρίωση του ΣΟΑ, αναλύοντας θέματα πολεοδομικής φύσεως (χωρικός προορισμός, πολεοδομικά μεγέθη ακινήτου ανά ζώνες κ.λπ.).

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των κυρίων σημείων της ΣΜΠΕ με ζητήματα που άπτονται περιβαλλοντικών θεμάτων και τέλος παρουσιάστηκε η Μελέτη Πάρκου με τα στοιχεία για το σχεδιασμό του Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου.