ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Μνημόνιο συνεργασίας με την κινεζική SUMEC, για ανάπτυξη έργων ΑΠΕ

Ενέργεια - Περιβάλλον Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 16:01
ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Μνημόνιο συνεργασίας με την κινεζική SUMEC, για ανάπτυξη έργων ΑΠΕ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα η ΔΕΗ ανανεώσιμες και η κινεζική εταιρεία SUMEC Group, μέλος του ομίλου China National Machinery Industry Corporation (SINOMACH). Στόχος της SUMEC είναι να γίνει η Ελλάδα βάση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή, δήλωσαν εκπρόσωποί της.

Η υπογραφή του μνημονίου υπεγράφη στα γραφεία της ΔΕΗ, παρουσία του επικεφαλής της επιχείρησης και προέδρου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Μανόλη Παναγιωτάκη, του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Ηλία Μοναχολιά και του προέδρου της SUMEC Group, Cai Jibo.

Στην υπογραφή και τη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης και ο εκπρόσωπος της SINOSURE (China Export & Credit Insurance Co), εταιρεία ασφάλισης επενδύσεων στο εξωτερικό, Liu Huifeng.

Η κινεζική εταιρεία SUMEC ανήκει στον όμιλο της China National Machinery Industry Corporation (SINOMACH) η οποία ιδρύθηκε το 1978.

Η συνεργασία αφορά στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή

Επισημαίνεται ότι στον ίδιο όμιλο ανήκει και η γνωστή CMEC. Στο πλαίσιο του MOU η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών αφορά στην ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και ειδικότερα εξοικονόμησης ενέργειας, τομέας στον οποίο η SUMEC έχει πλούσια δραστηριότητα και εμπειρία.

Οι εκπρόσωποι της SUMEC δήλωσαν ότι στόχος τους είναι να γίνει η Ελλάδα βάση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΗ υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με τη SUMEC, πράγμα για το οποίο η ΔΕΗ θα παράσχει κάθε στήριξη, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της SUMEC με την ίδια τη ΔΕΗ στον τομέα των ενεργειακών υπηρεσιών, ο οποίος προβλέπεται από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους.