Σταθάκης: Να πρυτανεύσει η προοπτική σταθερής συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας στα ενεργειακά

Ενέργεια - Περιβάλλον Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 14:33
Σταθάκης: Να πρυτανεύσει η προοπτική σταθερής συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας στα ενεργειακά

Η Ρωσία θα παραμείνει βασικός εταίρος της ευρωπαϊκής ενεργειακής στρατηγικής, τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και υπογράμμισε την ανάγκη να πρυτανεύσει η προοπτική σταθερής συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας.

Η στρατηγική του παγκόσμιου ενεργειακού τοπίου και ο ρόλος της Ρωσίας, ως μεγάλης δύναμης στον τομέα αυτό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της «Ενεργειακής Εβδομάδας», που διεξάγεται στη Μόσχα με την παρουσία υπουργών και κορυφαίων παραγόντων από δεκάδες χώρες. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

«Είναι προφανές ότι πάμε σε μια μετάβαση όπου το φυσικό αέριο θα παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο εν μέσω της μεγάλης ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που δεν θα διαταράξουν την παγκόσμια αγορά ενέργειας», δήλωσε ο κ. Σταθάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ρωσία θα παραμείνει βασικός εταίρος της ευρωπαϊκής ενεργειακής στρατηγικής με βάση τους κανόνες και τα οικονομικά δεδομένα της Ε.Ε., σημείωσε και τόνισε την ανάγκη να πρυτανεύσει η προοπτική σταθερής συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας.