ΕΒΖ: Εντός των ημερών το νέο ΔΣ/ Μέσα στον Οκτώβρη η πώληση των θυγατρικών στη Σερβία

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 12:23
ΕΒΖ: Εντός των ημερών το νέο ΔΣ/ Μέσα στον Οκτώβρη η πώληση των θυγατρικών στη Σερβία

Εντός των επόμενων ημερών αναμένται να γνωστοποιηθεί η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και η πώληση των θυγατρικών της στη Σερβία θα ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος μηνός, δήλωσε κυβερνητική πηγή, η οποία διέψευσε δημοσίευμα ότι η ΕΒΖ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον αυστριακό όμιλο Agrana.  

Το νέο ΔΣ θα προχωρήσει σε ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πώληση των δύο θυγατρικών της εταιρείας και θα καταβάλει τις υποχρεώσεις του ομίλου σε εργαζομένους και τευτλοπαραγωγούς, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητική πηγή. Στόχος μάλιστα -κατά την ίδια πηγή- είναι το ΔΣ της ΕΒΖ να ανακοινωθεί πριν την πραγματοποίηση της έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 20/10, ώστε η ολοκλήρωση της πώλησης των δύο θυγατρικών της ΕΒΖ στη Σερβία, να γίνει εντός του τρέχοντος μηνός.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29/9 τα έξι από τα επτά μέλη του ΔΣ της ΕΒΖ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση των δύο θυγατρικών της Βιομηχανίας στη Σερβία.

Καμία συζήτηση με τον αυστριακό όμιλο Agrana

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πηγή διέψευσε σημερινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τον αυστριακό όμιλο Agrana, προκειμένου να προχωρήσουν σε στρατηγική συνεργασία για την αγορά της Σερβίας και όχι μόνον. «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση με τον αυστριακό όμιλο Agrana, ούτε έχουμε δεχτεί κάποια πρόταση από αυτούς» είπε.

Όπως είναι γνωστό, ο Σέρβος επιχειρηματίας Μίοντραγκ Κόστιτς, επικεφαλής του MK Group, επικράτησε των υπόλοιπων Ευρωπαίων υποψηφίων στον διαγωνισμό για τις δύο θυγατρικές της ΕΒΖ, με δεσμευτική προσφορά ύψους 50 εκατ. ευρώ, την οποία βελτίωσε στα 60 εκατ. ευρώ.

«Θα κάνουμε καθετί αναγκαίο για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη της ΕΒΖ», υπογράμμισε η πηγή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπενθυμίζοντας ότι από το 2015, οπότε η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε για πρώτη φορά την πολιτική της βούληση να παραμείνει σε λειτουργία η βιομηχανία και όχι μόνο να καταστεί βιώσιμη, αλλά και να αναπτυχθεί, «παραμένει το ίδιο πιστή στη δήλωση αυτή που έγινε προ διετίας». «Οι παλινωδίες και οι καθυστερήσεις θέτουν σε κίνδυνο τη Βιομηχανία» σημείωσε.