Στο 2,375% το επιτόκιο για τις ομολογίες του Τιτάνα

Επιχειρήσεις - Επενδύσεις Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 20:08
Στο 2,375% το επιτόκιο για τις ομολογίες του Τιτάνα

Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι εντολές για τις ομολογίες 7ετούς διάρκειας, ύψους 250 εκατ. ευρώ της θυγατρικής του Τιτάνα, Titan Global Finance. Στο 2,375% το ετήσιο επιτόκιο.

Την ολοκλήρωση της διάθεσης ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ευρώ, λήξεως 2024 με ετήσιο επιτόκιο 2,375%, οι οποίες θα εκδοθούν από την Τιτάν Global Finance PLC, θυγατρική εταιρεία του Τιτάνα με την εγγύηση της εταιρείας.

Το ύψος των εντολών που υποβλήθηκαν υπερέβη το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ. Η έκδοση των ομολογιών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16 Νοεμβρίου 2017 και στις 10 Νοεμβρίου θα υποβληθεί αίτηση για την εισαγωγή τους προς διαπραγμάτευση στην εποπτευόμενη από το Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας αγορά, Global Exchange Market (GEM).

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση των ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά από τον εκδότη των ομολογιών με τοκομερίδιο 4,25% και λήξη τον Ιούλιο του 2019 πριν από  τη λήξη τους, σύμφωνα με τους όρους της πρότασης εξαγοράς που ανακοινώθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2017, καθώς επίσης για την εξυπηρέτηση γενικών εταιρικών σκοπών, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η εξόφληση τραπεζικού και λοιπού δανεισμού.

Οι HSBC Bank plc και Société Générale ενήργησαν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (“Joint Global Coordinators and Joint Active Bookrunners”), οι ABN AMRO BANK και Raiffeisen Bank International ως Συνδιαχειριστές (“Joint Bookrunners”) ενώ οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias S.A., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς A.E. λειτούργησαν ως Συνδιαχειριστές (“Co-Managers”).

 


Το sportandbusiness.gr αναβαθμίζεται και γίνεται…BigBusiness.gr. Μία ιστοσελίδα που βλέπει με ξεχωριστή ματιά όλες τις οικονομικές ειδήσεις της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει την παράδοση του «S&B» ως η κορυφαία πηγή ενημέρωσης για την παγκόσμια αθλητική βιομηχανία.